abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vertrouwen in coalitie
Het kabinet kan aan de slag. Na de langste formatie ooit wordt dit het meest groene kabinet in de parlementaire geschiedenis. Het regeerakkoord heeft de titel 'Vertrouwen in de toekomst' meegekregen. Onze stelling luidt: Ik heb vertrouwen in de nieuwe coalitie.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Zorggroep Oude en Nieuwe Land, dat zich richt op ouderenzorg in de omgev...
RTV Meppel, RTV Drenthe en de Meppeler/ Steenwijker Courant van Boom reg...
Steenwijk

Fusie basisscholen kost aantal arbeidsplaatsen

Geplaatst op maandag 13 mei 2013 17:33
  • Wethouder heit de eerste paal van de Brede School. © Sieb van der Laan

pinterestmail

Steenwijk - Met ingang van schooljaar 2013-2014 gaan de openbare basisscholen Zuidveen en De Kleine Kamp verder als één nieuwe school die wordt gehuisvest in de Brede School aan de Gasthuislaan. De fusie gaat ten koste van arbeidsplaatsen.

Beide scholen betrekken met ingang van schooljaar 2013-2014 het nieuwe onderkomen. De dalende leerlingenaantallen op beide scholen vormt de belangrijkste reden voor de fusie.

In 2012 zaten er bij elkaar opgeteld 67 leerlingen op de scholen; in 2008 waren dat er nog 122. De verwachting is dat de komende vier jaren het leerlingenaantal tussen de zestig en zeventig zal zijn.

Waarschijnlijk nemen de personeelskosten door de fusie af. Het aantal personeelsleden op de nieuwe school zal lager zijn dan het aantal dat nu werkzaam is op beide scholen samen. De fusie kost derhalve arbeidsplaatsen.

Het is echter niet zo, dat personeelsleden bij opheffing van een school ontslagen worden. Niet de scholen zelf, maar het schoolbestuur Op Kop is namelijk werkgever van de personeelsleden. Als de werkgelegenheid op een school afneemt, blijven werknemers van Op Kop in dienst van het bestuur. Werknemers met een vaste aanstelling raken dus niet hun baan kwijt door de fusie.

Toch sluit Op Kop niet uit dat er gedwongen ontslagen gaan vallen. Tijdelijke aanstellingen worden door het dalende leerlingenaantal sowieso niet verlengd.

Op Kop besluit op 30 mei definitief over de fusie. Omdat bij een fusie van twee scholen de gemeenteraad één school moet opheffen, in dit geval De Kleine Kamp, is de raad betrokken bij het proces. Op de vergadering van 18 juni neemt ze hierover een beslissing.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.