abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Steenwijk

Medewerker IGSD ontslagen om fout gebruik persoonsgegens

Geplaatst op Friday 18 September 2015 14:04
mail

Steenwijk - Een medewerker van de IGSD is ontslagen, nadat hij misbruik had gemaakt van het systeem waarmee het bedrijf de persoonsgegevens van burgers raadpleegt.

De Intergemeentelijke Sociale Dienst (IGSD) Steenwijkerland/Westerveld heeft aangifte gedaan tegen een medewerker. De medewerker had misbruik gemaakt van het informatiesysteem Suwinet-Inkijk dat door de IGSD wordt gebruikt om persoonsgegevens van burgers te raadplegen. Het contract met de betreffende medewerker is per direct beëindigd.

Het misbruik van de medewerker kwam aan het licht tijdens een van de controles die worden uitgevoerd om een correct gebruik van dit systeem te garanderen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers