abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijk

Medewerker IGSD ontslagen om fout gebruik persoonsgegens

Geplaatst op vrijdag 18 september 2015 14:04
mail

Steenwijk - Een medewerker van de IGSD is ontslagen, nadat hij misbruik had gemaakt van het systeem waarmee het bedrijf de persoonsgegevens van burgers raadpleegt.

De Intergemeentelijke Sociale Dienst (IGSD) Steenwijkerland/Westerveld heeft aangifte gedaan tegen een medewerker. De medewerker had misbruik gemaakt van het informatiesysteem Suwinet-Inkijk dat door de IGSD wordt gebruikt om persoonsgegevens van burgers te raadplegen. Het contract met de betreffende medewerker is per direct beëindigd.

Het misbruik van de medewerker kwam aan het licht tijdens een van de controles die worden uitgevoerd om een correct gebruik van dit systeem te garanderen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers