abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Mag basisschool ’t PuzzelsTuk in Tuk blijven of moet ze verhuizen naar...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Ook in Steenwijkerland zijn op 21 maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen.
Steenwijk

Steenwijk Vestingstad gooit het over andere boeg met plan voor nachtmarkt

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 07:30
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Steenwijk - Steenwijk Vestingstad gaat het over een andere boeg gooien met de Vestingfeesten komende zomer.

De bekende ‘succesnummers’ als de Pasar Malam en de Nacht van Steenwijk keren absoluut terug, maar daarnaast wil Vestingstad de bezoekers verrassen met nieuwe elementen, waaronder een ‘nachtmarkt’.

‘Moonlightshopping’

‘Of een avondmarkt, of ‘moonlightshopping’, wat voor naam je er ook aan wilt geven’, licht Han Evers van de werkgroep evenementen toe. ‘We hebben in eerste instantie het idee om deze avondmarkt van 16.00 uur tot 23.00 uur ’s avonds te houden – maar die tijden kunnen nog aangepast worden. Deze avond/nachtmarkt zouden we willen organiseren op zaterdag 22 juli, als aftrap van de serie Vestingfeesten in de zomer. Dat betekent dat we de woensdag daarvoor laten vervallen, zodat we écht op de dag waarop de vakanties beginnen in de regio Noord starten met de Vestingfeesten. De overige Vestingfeesten worden gewoon op woensdag gehouden, met de Nacht van Steenwijk op donderdagavond 31 augustus als afsluiting ’.

Kleinschalig vertier door de hele stad

Vorig jaar begonnen de Vestingfeesten net een weekje te vroeg: de scholen waren nog niet vrij, waardoor de publieke belangstelling tijdens de eerste dag minder was dan gehoopt.
Evers: ‘We hebben gezocht naar een activiteit die geen enkele stad in Noord-Nederland nog heeft, en zo’n nachtmarkt is echt wat anders dan anders. Met winkels die open blijven, een braderie, en straattheater. Geen grote podia op de Markt, maar juist kleinschalig vertier door de hele stad heen. Het zou kunnen uitgroeien tot een jaarlijkse traditie’.

Foodtrucks keren terug

Voor de Pasar Malam wordt weer ingezet op vijf dagen. Dit meerdaagse (gratis!) evenement van 26 tot en met 30 juli trekt zo maar 25.000 bezoekers. De indeling van de tenten wordt wel wat anders dan vorig jaar, en er wordt gedacht aan bijvoorbeeld een tent van twee etages (een ‘dubbeldeks tent’).


Wat ook terugkeert zijn de foodtrucks. Dit thema sloeg vorig jaar goed aan en krijgt dus een vervolg, en wel op woensdag 2 augustus. ‘We zetten in op ‘meer groen en minder vet’, oftewel minder snackwagens en meer healthy food’, licht Han Evers toe. ‘Voor de avond is gekozen voor blues en easy listening music’.
De bedoeling is dat er vijftien tot zeventien van dergelijke foodtrucks naar de Markt komen, die voor de gelegenheid wordt opgeleukt met strobalen en andere ‘boerenelementen’.

Poar Neem'n

Woensdag  9 augustus staat in het teken van oude ambachten en braderie, met ’s avonds qua muziek een 40+ avond.


Woensdag 16 augustus is het kidsdag, waarin nadrukkelijk gekeken wordt naar activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. De avond staat in het teken van plattelandscultuur, met bijbehorende muziek. Een modern jongerenprogramma voor het platteland met roadshow (Poar Neem'n).

Gerard Ekdom

Woensdag 23 augustus is het thema ‘Steenwijk danst’. Op de Markt zal muziek en dans uit drie werelddelen (Azië, Amerika en Afrika) te zien zijn, en daarnaast geven 22 dansgroepen uit de regio acte de présence. Voor de avond, die onder andere gericht is op de ‘oudere jongeren’ die lekker willen swingen, is top dj Gerard Ekdom vastgelegd. Het thema van deze avond is de ‘nineties’. Ook kunnen de bezoekers rekenen op een Spice Girl act, Pump Up The 90 dj’s etc.

Thema ‘jungle/safari

De afsluiting van de zomerfeesten wordt gevormd door de altijd zeer druk bezochte Nacht van Steenwijk, waar de ondernemers tot 22.00 uur de winkels open hebben en er op allerlei vlakken topkoopjes gescoord kunnen worden. Deze donderdagavond 31 augustus is tevens de laatste week van de zomervakantie in deze regio. Maandag 3 september beginnen de scholen weer. De ondernemers krijgen het verzoek hun etalages aan te kleden in het thema ‘jungle/safari . Vanaf 21.45 uur is er een podiumprogramma op de Markt, met twee podia en vier coverbands, met muziek voor elk wat wils.

Drive in bioscoop

‘Verder hebben we nog een wild plan voor één van de Vestingfeesten: een drive in bioscoop op de Markt, met zitzakken als stoelen’, licht Evers een tipje van de sluier op. ‘Maar dat is nog niet rond’.

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
21 Apr 2017 08:24
Johan de Graaf
Korte vestingfeesten dan, van 22 tot 31 augustus.... 1 woensdag maar.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.