abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Energiedrankjes
Kinderartsen willen een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar. Veel klachten als rusteloosheid, vermoeidheid en hartritmestoornissen bij jonge patiënten blijken te worden veroorzaakt door deze pepdrankjes. Onze stelling: Energiedrankjes moeten verboden worden voor kinderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Ook in Steenwijkerland zijn op 21 maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen.
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijk

Sinterklaas komt eraan

Geplaatst op vrijdag 17 november 2017 07:10
  • De intocht in 2016. © Sieb van der Laan

pinterestmail

Steenwijk - Sinterklaas en zijn pieten worden zaterdag 18 november in de haven aan het Steenwijkerdiep onthaald.

Het programma begint om 13.10 uur aan de kade op het Steenwijkerdiep. De Sint en zijn gevolg worden omstreeks 13.30 uur verwacht, waar hen een warm welkom wacht door speaker Jannes Mulder en burgemeester Rob Bats. Na aankomst trekt het gezelschap naar de binnenstad, deels lopend en voor Sinterklaas heeft de organisatie Steenwijk Vestingstad gezorgd voor een oldtimer. Tijdens de tocht door de stad is er van alles te zien, zoals freerun-Pieten en acro-Pieten. Op de Markt neemt Sinterklaas plaats op het podium, waar samen met de kinderen een aantal Sinterklaasliedjes gezongen wordt. 

Sinterklaas neemt maar liefst 68 pieten mee op verschillende boten, waaronder hopelijk ook de pakjesboot. Op de facebookpagina van Steenwijk Vestingstad is alles over de aankomst van de Sint en zijn pieten te volgen. Sinterklaas wordt ook zaterdag verwacht in Kuinre en Steenwijkerwold en op 25 november in Blokzijl, Oldemarkt, Giethoorn en Vledder.

MEER OVER DIT ONDERWERP

Verder blijft het de komende weken Sinterklaasfeest in Steenwijk. Op zaterdag 25 november wordt de binnenstad van 11.00 tot 16.00 uur opgevrolijkt met vrolijke pepernoten van het Pietenorkest. En op zondag 26 november organiseert Steenwijk Vestingstad de Sint Nicolaas koopzondag. De winkels in de binnenstad zijn geopend tussen 13.00 en 17.00 uur en op de Markt zijn kinderactiviteiten, met onder meer het Grote Pietenfeest, het Grabbelfestijn en de verwarmde Speeltent.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.