abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Steenwijk

Agrifac: nieuwbouw, nieuw concept én revolutionaire machine

Geplaatst op Monday 29 January 2018 16:05
  • Het prachtige nieuwe gebouw aan de Eesveenseweg © Henk Ymker ©

  • © Agrifac

  • © Agrifac

  • © Agrifac

pinterestmail

Steenwijk - ​Agrifac staat voor een mijlpaal. De fabrikant van veldspuiten en bietenrooimachines opent in de eerste week van februari aan de Eesveenseweg in Steenwijk een compleet vernieuwd en fors uitgebreid complex.

Bovendien wordt tegelijkertijd het nieuwe NEED Farming concept gepresenteerd, waardoor akkerbouw en gewasbescherming wereldwijd gaan veranderen.  En dat is nog niet alles, want er wordt tevens een revolutionaire nieuwe machine geïntroduceerd.

600 gasten

De officiële opening van de nieuwe fabriek zal maandagmiddag 5 februari worden verricht door burgemeester Rob Bats van de gemeente Steenwijkerland. Relaties van Agrifac uit de hele wereld komen die week naar Steenwijk om kennis te maken met de unieke nieuwste ontwikkelingen. Er zijn speciale dagen gereserveerd voor Nederlandse én voor buitenlandse klanten, waarbij in beide gevallen zo’n 600 gasten worden verwacht. Maar ook de internationale landbouwpers zal in Steenwijk neerstrijken. President Owen Roberts (Canada) van The International Federation of Agricultural Journalists (IFAJ) zal ingaan op de rol van journalisten bij het mobiliseren van kennis voor voldoende, voedzaam en veilig voedsel. Onder het motto ‘Variation & Precision’ worden de meest recente innovaties van Agrifac getoond en wereldkundig gemaakt. Op de middag van de officiële opening zullen de ‘architecten’ van Agrifac een toelichting geven op de  verschillende innovaties, waarmee het in Steenwijk gevestigde bedrijf geschiedenis zal schrijven.

Missie

‘Het is onze missie’, zo verduidelijkt CEO Peter Millenaar, ‘om boeren en loonwerkers te helpen om voldoende voedzaam en veilig voedsel te produceren en daarbij de kosten binnen de perken te houden. Dit is allemaal mogelijk door de toepassing van slimme technologie en een plantspecifieke aanpak.’
Zorg op plantniveau dus, gebaseerd op de methode ‘NEED Farming’. Millenaar: ‘Eigenlijk gaan we terug naar de basis, waarbij de echte boeren zich weer kunnen gaan verdiepen in de gewassen. We combineren als het ware de kennis van de boer met informatie over bodem en gewas.  Elke plant wordt verzorgd in plaats van een heel veld. Zorg naar behoefte (NEED). We spuiten als het ware exact waar dit nodig is. Zonder verspilling.’

Kwaliteit

’Qualty of Life’ is een andere, eigentijdse en nieuwe missie voor Agrifac, dat die kwaliteit in alle sectoren wil nastreven. ‘Want dan kan er iets moois groeien en ontstaan’, is Millenaar van mening. ‘Dat geldt voor onze klanten in de hele wereld. Die moeten zich gelukkig voelen, want in die omstandigheden kunnen betere prestaties worden geleverd. 
 
Dat is evenzeer het geval in onze eigen werkomgeving. Vandaar, dat we tijdens de nieuwbouw nadrukkelijk kwaliteit verhogende  faciliteiten hebben gecreëerd.’ Millenaar benadrukt, dat het belangrijk is, dat de mensen zich hier happy voelen. ‘Niet alleen het kopje koffie en de maaltijd in het bedrijfsrestaurant, maar alle omstandigheden moeten goed zijn om optimaal te kunnen presteren.’

Open dag

Agrifac verwacht zaterdag 10 februari een massale belangstelling voor de open dag in het nieuwe imposante bedrijfspand aan de Eesveenseweg. Iedereen kan tussen 10.00 en 15.00 uur een kijkje komen nemen in het nieuwe Agrifac-complex, waarbij verkeersregelaars de automobilisten naar een parkeerplek zullen (bege)leiden. Parkeren is mogelijk achter het NS-station en voor deze gelegenheid bovendien op het aangrenzende terrein van Defensie (langs de spoorlijn), alsmede dat van overbuurman Kornelis caps & closures. Bezoekers kunnen hun auto desgewenst aan de stadskant parkeren (omgeving De Meenthe) om zich daarna via de spoorbrug wandelend naar Agrifac te begeven.
 
 
 
 
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.