abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Kerstcadeau
Uit onderzoek onder de leden van branchevereniging Thuiswinkel.org blijkt dat webshops dit jaar meer groei verwachten in de weken voor Kerstmis dan in de weken voor Sinterklaas. Onze stelling: Ik geef mijn geliefden een cadeau tijdens kerst.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Steenwijk

Dirma assisteert burgemeester Bats bij de Lintjesregen

Door Marianne Weegenaar op Monday 16 April 2018 13:34
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Steenwijk - Nog een kleine week te gaan en het is zover: de jaarlijkse Lintjesregen. Voor de Steenwijkse Dirma Boxum (35) een speciale dag, want zij mag deze dag burgemeester Rob Bats assisteren.

Vorige week was ze al even in het gemeentehuis, om samen met de burgemeester en ambtenaar José Gaastra haar werkzaamheden door te nemen. Dat Dirma deze taak toebedeeld heeft gekregen, is helemaal haar eigen verdienste. Ze werkt bij dagbesteding de Slinger en de Variant, en tot een paar jaar geleden ook in de theekoepel in park Rams Woerthe, destijds ook een Frion-locatie. Een leuke tijd, waarin ze regelmatig contact had met de leden van het college van B&W. Het college, dat toen nog gehuisvest was in de villa Rams Woerthe, kwam vaak op dinsdag lunchen in de theekoepel. Dirma maakte regelmatig een praatje met hen en at ook weleens een broodje in de werkkamer van de toenmalige burgemeester Marja van der Tas.

Niet leuk

Maar de tijden zijn veranderd: Rams Woerthe is verkocht aan stichting Hendrik de Keyser, het college is verhuisd naar het gemeentehuis aan de Vendelweg en Frion is gestopt met de theekoepel. Een te dure locatie voor Frion (te weinig rendabel). Toen Rams Woerthe overging in andere handen, werden de Frion medewerkers niet meer ingeschakeld om te helpen met de koffie en de oranjekoek tijdens de Lintjesregen. Er werd gekozen voor een andere partij voor de catering. Dirma vond het niet leuk dat hun hulp niet meer werd ingeroepen.

Burgemeester aanspreken

Toen ze op een dag met haar vader Teun boodschappen deed bij de Jumbo, liep de burgemeester er ook rond. Vader Teun Boxum: ‘Ik wees Dirma aan wie de burgemeester was. Ze bedacht zich geen moment en sprak hem aan bij de groente afdeling. Ze liet hem duidelijk weten dat ze het niet leuk vond dat ze niet meer mocht assisteren.’ Bats bood haar spontaan aan om te komen helpen bij de aanstaande Lintjesregen, de dag voor Koningdag.

Zenuwachtig voor de dag is ze niet; ze heeft er juist veel zin in. ‘En de burgemeester heeft gezegd: als het goed gaat, mag je volgend jaar weer!’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.