abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijk

Lijstenmakerij heeft nieuwe eigenaar

Geplaatst op maandag 14 mei 2018 15:38
Laatste wijziging: 15 mei 2018 07:39
  • Dimitri Dost © Lijstenmakerij Dost

  • Dimitri Dost © Lijstenmakerij Dost

pinterestmail

Steenwijk - -Lijstenmaker Henri de Goede was al enige tijd op zoek naar een opvolger, omdat hij met zijn vrouw gaat emigreren naar Frankrijk. Goed nieuws: de opvolger is gevonden. De lijstenmakerij aan de Woldpromenade 6 is nu handen van Dimitri Dost.

‘Ik neem het stokje hier over van Henri,’ vertelt Dimitri. ‘Henri en ik hebben de afgelopen maanden samen hard gewerkt om tot een goede bedrijfsovername te komen.’ De lijstenmakerij heet vanaf nu dan ook Lijstenmakerij Dost.

Verenigde Staten

Dimitri heeft jarenlang in de Verenigde Staten gewoond en ook daar als lijstenmaker gewerkt. ‘Eerst bij Michaels Arts & Crafts en later bij Aaron Brother’s Art Marts,’ vervolgt Dimitri. ‘Ik heb het vak daar van ervaren lijstenmakers geleerd en ook veel voorkomende inlijstwerken in handen gehad, variërend van foto’s, prenten, posters en oude kaarten tot textiel en borduurwerk, schilderijen, kleding, medailles en verschillende voorwerpen.’

‘Er kan heel veel worden ingelijst. Bovendien komt een ingelijst werk veel beter tot zijn recht, vooral in een goed bij het kunstwerk of voorwerp passende lijst. Ik heb echt een enorme keuze in lijsten, van modern tot klassiek.’ Daarbij is het ook van het grootste belang dat het inlijsten op een juiste manier gebeurt voor langdurig behoud van uw kunstwerk.’ Verder verkoopt de lijstenmakerij  wissellijsten, artistieke posters, kunstkaarten en boeken.

Neem gerust vrijblijvend een kijkje in de winkel ter inspiratie voor iets moois aan de wand. Lijstenmakerij Dost is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.30 uur, op donderdagavond ook van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. op www.lijstenmakerijdost.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.