abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Steenwijk

De Waterwyck krijgt een nieuwe glijbaan

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 08:58
  • © zwembad De Waterwyck

pinterestmail

Steenwijk -Goed nieuws voor de liefhebbers van de glijbaan in De Waterwyck: er komt een spiksplinternieuwe waterglijbaan, de Challenger.

De Challenger is niet zomaar een nieuwe glijbaan: een rit door de Challenger wordt een echte uitdaging. Je kunt namelijk onderweg allerlei leuke dingen doen. De nieuwe waterglijbaan wordt voorzien van speciale lichteffecten met led-ringen, led-spotlights, geluideffecten én interactieve touch points met tijdregistratiesysteem, inclusief scoreboard.

Licht- en geluidseffecten

Met de verlichting kan de stijl en het thema van de glijbaan worden aangepast. De glijbaan kan veranderd worden in een kleurrijke disco of bijvoorbeeld in een spannende, rode wervelende baan. De geluidseffecten maken de beleving compleet: het geluid benadrukt de lichteffecten, zodat je echt voelt dat je een disco (of een storm!) binnenglijdt.

Interactieve touch points

De interactieve touch points in de glijbaan creëren een competitief spelelement voor jong en oud. Touch points zijn verschillende aanraakpunten door de hele glijbaan heen. Het is de bedoeling dat je onderweg zoveel mogelijk touch points met je handen aanraakt om punten te verzamelen. Het scorebord aan het eind van de glijbaan geeft aan hoeveel punten er zijn verzameld. Het bord toont daarnaast je snelheid, die je steeds kunt verbeteren. Zo kun je met je vrienden bijvoorbeeld een wedstrijd doen om op een sportieve manier een snellere tijd neer te zetten.

Volgens De Waterwyck is de Challenger een veilige glijbaan. ‘Hij wordt geleverd door een gespecialiseerd bedrijf en dagelijks geïnspecteerd conform de geldende wet- en regelgeving’, aldus een woordvoerder van het zwembad.

Vanaf 1 augustus klaar voor gebruik

Medio juni wordt in De Waterwyck de oude glijbaan afgebroken en volgens planning is de nieuwe glijbaan klaar voor gebruik vanaf 1 augustus, in de tweede week van de zomervakantie.

De Waterwyck is gesloten in de eerste week van de zomervakantie, van maandag 23 juli tot en met vrijdag 27 juli voor groot onderhoud en voor de installatie van de nieuwe glijbaan.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.