abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Steenwijk

Crescendo zoekt ‘notenkrakers’

Geplaatst op Wednesday 16 May 2018 11:29
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Steenwijk - Voorzitter Johan Wagteveld van Crescendo overhandigde het eerste zakje walnoten aan burgemeester Rob Bats op het gemeentehuis. Dit is de ludieke opening van de walnotenactie van Crescendo.

'We hebben namelijk een harde noot te kraken,' vertelt Wout de Vries. 'Want we hebben nieuwe instrumenten nodig en dat kost veel geld. Zo moeten er twee s-bassen vervangen worden en alleen dat al kost 16.000 euro en we hebben nog meer instrumenten nodig.'Daarom zijn er 600 zakjes walnoten gemaakt voor het thema 'Notenkrakers gezocht'. De zakjes bevatten naast de walnoten informatie hoe de muziekvereniging financieel gesteund kan worden middels sponsorgeld. Deze notenkrakerszakjes worden via de leden verspreid.

Record

Naast de walnotenactie geeft Crescendo een gratis sponsorconcert op 22 juni. 'Tijdens de Run2Be Fit zitten we van 18.00 tot 21.00 uur langs het parcours aan de Oosterpoort. We proberen dan ons record zo lang mogelijk blazen te verbeteren. Dit record staat nu op 181 minuten.'

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.