abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Mag basisschool ’t PuzzelsTuk in Tuk blijven of moet ze verhuizen naar...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Ook in Steenwijkerland zijn op 21 maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen.
Steenwijk

Crescendo zoekt ‘notenkrakers’

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 11:29
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Steenwijk - Voorzitter Johan Wagteveld van Crescendo overhandigde het eerste zakje walnoten aan burgemeester Rob Bats op het gemeentehuis. Dit is de ludieke opening van de walnotenactie van Crescendo.

'We hebben namelijk een harde noot te kraken,' vertelt Wout de Vries. 'Want we hebben nieuwe instrumenten nodig en dat kost veel geld. Zo moeten er twee s-bassen vervangen worden en alleen dat al kost 16.000 euro en we hebben nog meer instrumenten nodig.'Daarom zijn er 600 zakjes walnoten gemaakt voor het thema 'Notenkrakers gezocht'. De zakjes bevatten naast de walnoten informatie hoe de muziekvereniging financieel gesteund kan worden middels sponsorgeld. Deze notenkrakerszakjes worden via de leden verspreid.

Record

Naast de walnotenactie geeft Crescendo een gratis sponsorconcert op 22 juni. 'Tijdens de Run2Be Fit zitten we van 18.00 tot 21.00 uur langs het parcours aan de Oosterpoort. We proberen dan ons record zo lang mogelijk blazen te verbeteren. Dit record staat nu op 181 minuten.'

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.