abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Steenwijk

Steenwiekertoornrun: Wi'j goan d'r weer veur

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 13:37
  • Steenwiekertoornrun. © Stichting Steenwiekertoornrun

pinterestmail

Steenwijk - Voor de tiende keer vindt zaterdag 4 augustus de 'Steenwiekertoornrun' plaats. Tijdens deze tocht gaan mensen met een beperking mee als passagier in een zijspan, achterop een trike of in een cabrio.

Deze tocht, georganiseerd door Stichting Steenwiekertoornrun, bezorgt de deelnemers een onvergetelijke dag. De kilometers lange stoet gaat door de mooiste gebieden en over de mooiste weggetjes die Steenwijkerland en haar buurgemeenten rijk zijn.

Om 09.30 uur verricht burgemeester Rob Bats de opening bij Rabo Theater De Meenthe.

Vanwege het jubileumjaar zal de Steenwiekertoornrun dit jaar nog feestelijker uitpakken. ‘Hoe we de dag exact gaan invullen houden we nog even geheim, maar uiteraard gaan we weer een ronde door onze prachtige gemeente maken en even een kijkje nemen bij onze mooie buurgemeenten’, aldus het bestuur.

Na de officiële opening vertrekt de stoet om 10.00 uur.

Rontie omme de toorn

Tijdens de tocht wordt de inwendige mens niet vergeten. De lunch vindt plaats bij Smithy’s Palace in Eesveen, terwijl de deelnemers door de Maargies Hoeve in Kallenkote een ijsje krijgen aangeboden. Tegen 16.30 uur gaat de stoet door het centrum van Steenwijk, het begin van het traditionele 'rontie omme de toorn'. Vervolgens vindt het eindfeest plaats bij v.v. d'Olde Veste '54. Gedurende de gehele dag zal livemuziek een grote rol spelen.

www.steenwiekertoornrun.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.