abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Mag basisschool ’t PuzzelsTuk in Tuk blijven of moet ze verhuizen naar...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Ook in Steenwijkerland zijn op 21 maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen.
Steenwijk

Steenwiekertoornrun: Wi'j goan d'r weer veur

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 13:37
  • Steenwiekertoornrun. © Stichting Steenwiekertoornrun

pinterestmail

Steenwijk - Voor de tiende keer vindt zaterdag 4 augustus de 'Steenwiekertoornrun' plaats. Tijdens deze tocht gaan mensen met een beperking mee als passagier in een zijspan, achterop een trike of in een cabrio.

Deze tocht, georganiseerd door Stichting Steenwiekertoornrun, bezorgt de deelnemers een onvergetelijke dag. De kilometers lange stoet gaat door de mooiste gebieden en over de mooiste weggetjes die Steenwijkerland en haar buurgemeenten rijk zijn.

Om 09.30 uur verricht burgemeester Rob Bats de opening bij Rabo Theater De Meenthe.

Vanwege het jubileumjaar zal de Steenwiekertoornrun dit jaar nog feestelijker uitpakken. ‘Hoe we de dag exact gaan invullen houden we nog even geheim, maar uiteraard gaan we weer een ronde door onze prachtige gemeente maken en even een kijkje nemen bij onze mooie buurgemeenten’, aldus het bestuur.

Na de officiële opening vertrekt de stoet om 10.00 uur.

Rontie omme de toorn

Tijdens de tocht wordt de inwendige mens niet vergeten. De lunch vindt plaats bij Smithy’s Palace in Eesveen, terwijl de deelnemers door de Maargies Hoeve in Kallenkote een ijsje krijgen aangeboden. Tegen 16.30 uur gaat de stoet door het centrum van Steenwijk, het begin van het traditionele 'rontie omme de toorn'. Vervolgens vindt het eindfeest plaats bij v.v. d'Olde Veste '54. Gedurende de gehele dag zal livemuziek een grote rol spelen.

www.steenwiekertoornrun.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.