abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Motorcross
Crossende motoren produceren veel lawaai. Dat bleek onlangs weer in Steenwijkerland, waar de motoren tot in het Kornputkwartier te horen waren. In Staphorst vechten omwonenden van een crossbaan vanwege de overlast de omgevingsvergunning voor de rechter aan. Onze stelling: Een keer per maand lawaai door een motorcross vind ik acceptabel.
dossiers
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
In Giethoorn wordt al jaren gediscussieerd over een gezamenlijke schooll...
Steenwijk

Steenwiekertoornrun: Wi'j goan d'r weer veur

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 13:37
  • Steenwiekertoornrun. © Stichting Steenwiekertoornrun

pinterestmail

Steenwijk - Voor de tiende keer vindt zaterdag 4 augustus de 'Steenwiekertoornrun' plaats. Tijdens deze tocht gaan mensen met een beperking mee als passagier in een zijspan, achterop een trike of in een cabrio.

Deze tocht, georganiseerd door Stichting Steenwiekertoornrun, bezorgt de deelnemers een onvergetelijke dag. De kilometers lange stoet gaat door de mooiste gebieden en over de mooiste weggetjes die Steenwijkerland en haar buurgemeenten rijk zijn.

Om 09.30 uur verricht burgemeester Rob Bats de opening bij Rabo Theater De Meenthe.

Vanwege het jubileumjaar zal de Steenwiekertoornrun dit jaar nog feestelijker uitpakken. ‘Hoe we de dag exact gaan invullen houden we nog even geheim, maar uiteraard gaan we weer een ronde door onze prachtige gemeente maken en even een kijkje nemen bij onze mooie buurgemeenten’, aldus het bestuur.

Na de officiële opening vertrekt de stoet om 10.00 uur.

Rontie omme de toorn

Tijdens de tocht wordt de inwendige mens niet vergeten. De lunch vindt plaats bij Smithy’s Palace in Eesveen, terwijl de deelnemers door de Maargies Hoeve in Kallenkote een ijsje krijgen aangeboden. Tegen 16.30 uur gaat de stoet door het centrum van Steenwijk, het begin van het traditionele 'rontie omme de toorn'. Vervolgens vindt het eindfeest plaats bij v.v. d'Olde Veste '54. Gedurende de gehele dag zal livemuziek een grote rol spelen.

www.steenwiekertoornrun.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.