abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Klimverbod op hunebedden
Er mag voortaan niet meer geklommen worden op de hunebedden bij Borger. Het Hunebedcentrum en Stichting Het Drentse Landschap hebben dit weekend een verbodsbord geplaatst. De reden? Het klimmen op hunebedden zou ‘weinig respectvol’ en ‘gevaarlijk’ zijn. Een hunebed is volgens het museum en de stichting namelijk geen klimrek, maar een grafmonument.

Onze stelling: Het klimverbod op hunebedden moet gelden voor alle hunebedden in Drenthe, dus ook voor de hunebedden in Diever en Havelte.
dossiers
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Mag basisschool ’t PuzzelsTuk in Tuk blijven of moet ze verhuizen naar...
Steenwijk

Buitenspeelmiddag in Steenwijk West

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 08:05
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Steenwijk - Rondom wijkcentrum De Korf in Steenwijk is woensdag 13 juni een buiten-speelmiddag.

Deze is van 15.00 tot 17.00 uur en wordt georganiseerd door KinderVakantieSpelen Steenwijk West in samenwerking met VVN afdeling Steenwijkerland. Alle kinderen uit de wijk zijn van harte welkom. Steenwijk West haakt hiermee in op de nationale buitenspeeldag, alle kindertelevisie gaat deze middag op zwart. Een uitgelezen kans om heerlijk buiten te spelen. De middag staat in het teken van verkeersveiligheid.
 
Er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals het uitvoeren van snelheidsmetingen op de naastgelegen weg, reactietesten, het dragen van dronkenmans brillen en een leuk parcours met allerlei verkeersborden om je rijvaardigheid onder de loep te nemen. Dus neem je skelter of fiets mee. Ook staat er deze middag een vrachtwagen van Hellinga, zodat je zo’n voertuig eens van binnen kunt bekijken. Na alle inspanningen is er uiteraard limonade om de dorst te lessen.
 
Alle activiteiten vinden plaats rondom De Korf en deelname is geheel gratis.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.