abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Motorcross
Crossende motoren produceren veel lawaai. Dat bleek onlangs weer in Steenwijkerland, waar de motoren tot in het Kornputkwartier te horen waren. In Staphorst vechten omwonenden van een crossbaan vanwege de overlast de omgevingsvergunning voor de rechter aan. Onze stelling: Een keer per maand lawaai door een motorcross vind ik acceptabel.
dossiers
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
In Giethoorn wordt al jaren gediscussieerd over een gezamenlijke schooll...
Steenwijk

Renovatie Capelleschool is gestart

Geplaatst op maandag 11 juni 2018 15:05
Laatste wijziging: 12 juni 2018 11:18
  • Een impressie van het hoofdgebouw. Met negen voordeuren en dakkapellen. © Blue Banner

  • Een impressie van een rij nieuwbouwwoningen achter het hoofdgebouw. © Blue Banner

  • Het dak wordt vernieuwd. © Sieb van der Laan

pinterestmail

Steenwijk - Er is een begin gemaakt met de verbouwing van de voormalige Capelleschool aan de Tukseweg. Het gaat om sloop van het gedeelte achter het hoofdgebouw, waar 13 nieuwe woningen komen en om renovatie van het hoofdgebouw, waarin 9 woningen komen.

Maandag is er een begin gemaakt met de sloopwerkzaamheden.

Het pand is verpauperd na jarenlange leegstand. Eigenaar Blue Banner Real Estate Development had eerder dit jaar een sloopvergunning voor het hele pand aangevraagd. Maar dat stuitte op verzet. De gemeenteraad van Steenwijkerland heeft in 2013 ingestemd met een bestemmingswijziging die het mogelijk maakte op de achterzijde van het terrein (gezien vanaf de Tukseweg) woningen te realiseren. Maar met behoud van het schoolgebouw aan de voorzijde met de karakteristieke gevel.

Het college van burgemeester en wethouders hield zich vast aan deze afspraak. Vervolgens ging de sloopvergunning van tafel en is er gekozen voor renovatie van het hoofdgebouw.

Niet identiek

‘Aan de achterzijde komen twee blokken nieuwbouwwoningen. Een blok met vijf en een blok met acht eensgezinswoningen’, licht Joost van Kimmenaede van Blue Banner toe. Het zijn koopwoningen en Van Kimmenaede verwacht een verkoopprijs van ongeveer € 200.000,-. In het hoofdgebouw komen negen verschillende woningen. ‘Verschillende formaten, dus ze worden niet identiek. Drie zijn levensloopbestendig. Die hebben een slaap- en een badkamer op de begane grond. Bij de andere zes woningen is dat niet haalbaar.’

Negen voordeuren

De karakteristieke voorgevel blijft behouden. ‘In overleg met de welstandscommissie  komen er negen voordeuren en dakkapellen. Ook komen er grotere ramen. Het muurtje voor de school blijft bestaan en er is een gemeenschappelijke voortuin.’ Van Kimmenaede zegt nog te twijfelen of deze negen woningen koop of huur worden.

Na de sloopwerkzaamheden start na de zomer de bouw. De verwachting is dat de woningen in de tweede helft van 2019 klaar zijn.

 

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
12 Jun 2018 11:40
A. Miedema
Gelukkig weer hoge prijzen, zodat starters en alleenstaanden weer buiten de boot vallen.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.