abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Steenwijk

‘Dit is de mooiste Domino’s winkel’

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 11:00
  • De wachtruimte. © Wilbert Bijzitter

  • Drukte in de pizzakeuken. © Wilbert Bijzitter

  • David Oosterhof in zijn winkel. © Wilbert Bijzitter

  • De vestiging kent twintig zitplaatsen. © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Steenwijk - Glunderend overhandigt David Oosterhof de zoveelste pizza. Domino’s Pizza is maandagmiddag om half twaalf geopend en het loopt meteen storm.

Het pand aan de Oosterpoort, waar voorheen de Opregte Steenwijker Courant, het politiebureau en postkantoor waren gevestigd, heeft een metamorfose ondergaan. De ruimte met zitjes is sfeervol ingericht en het nieuwste design is hier te vinden. ‘Ik vind het de mooiste winkel van alle Domino’s Pizza vestigingen’, zegt eigenaar David Oosterhof trots.

Hij kan het weten. Hij begon zijn carrière als pizzabakker. Hij groeide door tot regiomanager voor onder andere Deventer, Apeldoorn en Assen. Tevens heeft hij de eer dat zijn winkel de 250e vestiging van Domino’s in Nederland is. ‘Dat is wel bijzonder.’

Bezorging

Op een scherm laat hij zien waar de bestelling moet worden bezorgd. Voor de (nieuwe) medewerkers krijgen ze lokale topografie. Na verloop van tijd zullen ze elke straat in Steenwijk en Tuk wel kennen. Er wordt alleen bezorgd in stad Steenwijk en Tuk. Dat heeft te maken met het feit dat de bezorging alleen per fiets gebeurt. ‘We hebben naar het postcodegebied gekeken. Zuidveen valt af, want dan wordt het gebied zo groot, dat het niet te behappen is.’

Het straatbeeld in Steenwijk ziet er sinds maandag iets anders uit: Je komt altijd wel een Domino’s fiets, met voorop een mand, die de pizza’s warm houdt, tegen.

Omdat het de opening van de 250e winkel gaat, vieren alle vestigingen de opening mee. Het bereiken van deze mijlpaal wordt van 16 t/m 22 juni groots gevierd. Iedere 25e klant krijgt bij een bestelling een gratis drankje of dessert.

Nieuw product

De chef van Domino’s, Tyla Robinson, ontwikkelde een nieuw product. Tyla vertelt: ‘Voor onze trouwe volgers op social media lichten we een tipje van de sluier op en kun je niet alleen raden wat er nieuw op het menu komt, maar het ook als één van de eerste proeven. Op zaterdag 16 juni onthullen we op feestelijke wijze het ‘secret menu item’ in Steenwijk.’

Gratis pizza

Tegelijkertijd wordt op deze dag een bijzondere actie gehouden. Alle 250 winkels, verkopen 250 pizza’s voor één euro op zaterdag 16 juni tot 16.00 uur. De opbrengt gaat naar de LINDA Foundation. Daarnaast organiseert de winkel op zaterdag 23 juni nog een special openingsactie voor de mensen uit Steenwijk. Van 14.00 tot 15.00 uur kunnen mensen een gratis pizza halen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.