abonneer nu
 
...
vinkje
DE STELLING
poll
Koopkracht
De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2017 met 0,5 procent gegroeid. Er werd echter een koopkrachtstijging van 1 procent voorspeld. In de plannen voor Prinsjesdag 2018 staat dat de koopkracht 1,5% stijgt. Onze stelling: ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’
...
dossiers
De voetbalkrant 2018 is een uitgave van de Opregte Steenwijker Courant e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
...
Steenwijk

Voorlezen in de HEMA

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 18:45
  • Medewerkster Lianne leest voor. © Sieb van der Laan

mail

Steenwijk HEMA-medewerker Jellie is op 11 juli even niet in de winkel te vinden. Ze heeft die woensdagmiddag een hele andere belangrijke taak. In de koffiecorner leest ze voor uit de boekjes van Jip & Janneke.

Dit is een initiatief van de op 29 juni opgerichte HEMA Foundation, die lezen en schrijven wil stimuleren door het organiseren en ondersteunen van taalactiviteiten voor jong en oud.

'Jip & Janneke vieren feest,' leest Jellie voor. Ademloos luistert een groepje kinderen en hun ouders naar het verhaal over de beroemde kinderen die door schrijfster Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp zijn bedacht. Dit deeltje uit de lange reeks is sinds vorig jaar te koop bij de HEMA. In dat jaar vierde de winkelketen dat het al 25 jaar boekjes van Jip & Janneke verkocht.

Na het voorlezen gaan de kinderen aan de slag met taalspelletjes. HEMA-medewerkers trakteren de basisschoolleerlingen bovendien op een lekker glaasje fris.

 

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...