abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Intocht Sinterklaas
Zaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland. Eerst doet hij om 12.00 uur Zaanstad aan en dan gaat hij verder naar Meppel (13.00 uur) en Steenwijk (13.30 uur). Helaas zijn de weersvoorspellingen niet al te gunstig. Onze stelling: Ook tijdens regen gaan we de stad in om de Sint welkom te heten.
dossiers
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
In Giethoorn wordt al jaren gediscussieerd over een gezamenlijke schooll...
Steenwijk

Voorlezen in de HEMA

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 18:45
  • Medewerkster Lianne leest voor. © Sieb van der Laan

pinterestmail

Steenwijk HEMA-medewerker Jellie is op 11 juli even niet in de winkel te vinden. Ze heeft die woensdagmiddag een hele andere belangrijke taak. In de koffiecorner leest ze voor uit de boekjes van Jip & Janneke.

Dit is een initiatief van de op 29 juni opgerichte HEMA Foundation, die lezen en schrijven wil stimuleren door het organiseren en ondersteunen van taalactiviteiten voor jong en oud.

'Jip & Janneke vieren feest,' leest Jellie voor. Ademloos luistert een groepje kinderen en hun ouders naar het verhaal over de beroemde kinderen die door schrijfster Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp zijn bedacht. Dit deeltje uit de lange reeks is sinds vorig jaar te koop bij de HEMA. In dat jaar vierde de winkelketen dat het al 25 jaar boekjes van Jip & Janneke verkocht.

Na het voorlezen gaan de kinderen aan de slag met taalspelletjes. HEMA-medewerkers trakteren de basisschoolleerlingen bovendien op een lekker glaasje fris.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.