abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vakantie
De kans is vrij groot dat volgende week flink zonnig verloopt. Daarbij komen de maxima mogelijk zelfs hoger uit dan deze week. Onze stelling: Vanwege het mooie weer blijven wij dit jaar tijdens de vakantie in Nederland.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Mag basisschool ’t PuzzelsTuk in Tuk blijven of moet ze verhuizen naar...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Ook in Steenwijkerland zijn op 21 maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen.
Steenwijk

Wijkvereniging De Middenweg tegen extra gaswinning bij Eesveen

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 19:11
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Steenwijk - Wijkvereniging De Middenweg gaat bezwaar aantekenen tegen het besluit van het ministerie om de gaswinning bij Eesveen te verlengen van 2019 naar 2027.

De vereniging wil samen een brief samenstellen of een petitie starten met de actiegroep Geen Opschudding Gaswinning Eesveen.

De Middenweg vertegenwoordigt de wijken Woldmeenthe, Oostermeenthe, Nieuwe Gagels 1 en 2, waar ruim 5.000 mensen wonen. De vereniging vreest de gevolgen (bodemdaling) van de gaswinning. ‘Een groot deel van de Oostermeenthe is gebouwd op een 2 meter dikke veenlaag. Deze is zelf al mogelijk verantwoordelijk voor bodemdaling en schade aan woningen. Wat gebeurt er als er ook meer gas gaat worden gewonnen?’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.