abonneer nu
 
...
vinkje
DE STELLING
poll
Koopkracht
De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2017 met 0,5 procent gegroeid. Er werd echter een koopkrachtstijging van 1 procent voorspeld. In de plannen voor Prinsjesdag 2018 staat dat de koopkracht 1,5% stijgt. Onze stelling: ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’
...
dossiers
De voetbalkrant 2018 is een uitgave van de Opregte Steenwijker Courant e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
...
Steenwijk

Wijkvereniging De Middenweg tegen extra gaswinning bij Eesveen

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 19:11
  • © Wilbert Bijzitter

mail

Steenwijk - Wijkvereniging De Middenweg gaat bezwaar aantekenen tegen het besluit van het ministerie om de gaswinning bij Eesveen te verlengen van 2019 naar 2027.

De vereniging wil samen een brief samenstellen of een petitie starten met de actiegroep Geen Opschudding Gaswinning Eesveen.

De Middenweg vertegenwoordigt de wijken Woldmeenthe, Oostermeenthe, Nieuwe Gagels 1 en 2, waar ruim 5.000 mensen wonen. De vereniging vreest de gevolgen (bodemdaling) van de gaswinning. ‘Een groot deel van de Oostermeenthe is gebouwd op een 2 meter dikke veenlaag. Deze is zelf al mogelijk verantwoordelijk voor bodemdaling en schade aan woningen. Wat gebeurt er als er ook meer gas gaat worden gewonnen?’

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...