abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Steenwijk

Wijkvereniging De Middenweg tegen extra gaswinning bij Eesveen

Geplaatst op Thursday 12 July 2018 19:11
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Steenwijk - Wijkvereniging De Middenweg gaat bezwaar aantekenen tegen het besluit van het ministerie om de gaswinning bij Eesveen te verlengen van 2019 naar 2027.

De vereniging wil samen een brief samenstellen of een petitie starten met de actiegroep Geen Opschudding Gaswinning Eesveen.

De Middenweg vertegenwoordigt de wijken Woldmeenthe, Oostermeenthe, Nieuwe Gagels 1 en 2, waar ruim 5.000 mensen wonen. De vereniging vreest de gevolgen (bodemdaling) van de gaswinning. ‘Een groot deel van de Oostermeenthe is gebouwd op een 2 meter dikke veenlaag. Deze is zelf al mogelijk verantwoordelijk voor bodemdaling en schade aan woningen. Wat gebeurt er als er ook meer gas gaat worden gewonnen?’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.