abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Intocht Sinterklaas
Zaterdag komt Sinterklaas aan in Nederland. Eerst doet hij om 12.00 uur Zaanstad aan en dan gaat hij verder naar Meppel (13.00 uur) en Steenwijk (13.30 uur). Helaas zijn de weersvoorspellingen niet al te gunstig. Onze stelling: Ook tijdens regen gaan we de stad in om de Sint welkom te heten.
dossiers
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
In Giethoorn wordt al jaren gediscussieerd over een gezamenlijke schooll...
Steenwijk

Wijkvereniging De Middenweg tegen extra gaswinning bij Eesveen

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 19:11
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Steenwijk - Wijkvereniging De Middenweg gaat bezwaar aantekenen tegen het besluit van het ministerie om de gaswinning bij Eesveen te verlengen van 2019 naar 2027.

De vereniging wil samen een brief samenstellen of een petitie starten met de actiegroep Geen Opschudding Gaswinning Eesveen.

De Middenweg vertegenwoordigt de wijken Woldmeenthe, Oostermeenthe, Nieuwe Gagels 1 en 2, waar ruim 5.000 mensen wonen. De vereniging vreest de gevolgen (bodemdaling) van de gaswinning. ‘Een groot deel van de Oostermeenthe is gebouwd op een 2 meter dikke veenlaag. Deze is zelf al mogelijk verantwoordelijk voor bodemdaling en schade aan woningen. Wat gebeurt er als er ook meer gas gaat worden gewonnen?’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.