abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Steenwijk

Metal-fans genieten van Stonehenge festival

Geplaatst op zondag 29 juli 2018 14:34
  • © André Meijer

  • © André Meijer

  • © André Meijer

  • © André Meijer

  • © André Meijer

  • © André Meijer

  • © André Meijer

  • © André Meijer

  • © André Meijer

  • © André Meijer

pinterestmail

Steenwijk – Stonehenge 2018 zit erop. Organisator Rene Brugmans toonde zich zaterdag een tevreden mens tijdens het optreden van headliner Suffocation, de New Yorkers die al sinds 1988 behoren tot de iconen van de death metal. Brugmans genoot zichtbaar van het Stonehenge festival.

Death metal vormt zoals al jaren de hoofdmoot van het Steenwijker festival: de meest extreme vorm van heavy metal met deathgrunts van de zangers, drummers die te keer gaan op de double bass en met razendsnelle blastbeats. Gitaren maken het geheel compleet: loodzware riffs, snijdende solo's en bulderende basgitaren. Nagenoeg alle bands hebben deze klassieke line-up.

Afstemming

De tweeduizend toeschouwers konden verder genieten van onder meer de strakke deathcore van Carnifex op het andere podium. Net als voorgaande jaren waren er op de parkeerplaats tegenover het station twee hoofdpodia waar 27 bands onafgebroken – om en om - optraden. Dat vergt een goede afstemming en daardoor ontstond 's middags wat verwarring. Door omstandigheden hadden namelijk wat bands gewisseld.

De twee internationale grootheden en streekgenoten Pestilence en Asphyx deerden dat niet. De death/doommetal van laatstgenoemden zorgde vooral voor veel crowdsurfers, die vooraan opgevangen en veilig afgevoerd door vrijwilligers. De meeste van hen zijn duidelijk te herkennen, maar ook achter de schermen werd hard gewerkt.

Terrein

Op het terrein was ook veel te doen: fans vonden net die ene plaat die nog ontbrak uit de collectie, sieraden en kleding waren te vinden op de metal market, er was genoeg te eten en natuurlijk lustten de headbangers graag een pilsje. Wie eens ander gerstenat wilde proberen kon een Triple of een IPA proberen bij Happyface beer.

Ondertussen kwamen de bands in razendsnel tempo langs, bijvoorbeeld D.R.I. met een combinatie van hardcore punk en thrash metal, het Zweedse Grave met lompe death metal,  Gruesome - het Nederlandse Thanatos - en Firespawn met leden van Entombed AD.

Steenwijk kan trots zijn op het Stonehenge festival: een grote internationale naam in de Death Metal scene.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.