abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Steenwijk

Ronald en Gré bieden hulp op Sri Lanka

Geplaatst op dinsdag 28 augustus 2018 14:45
  • Gré Lieftink overhandigt een televisie in een ouderenhuis. © Eigen foto

pinterestmail

Steenwijk - Jaarlijks gaan Ronald Kamerman & Gré Lieftink uit Steenwijk naar Sri Lanka, dat in 2004 getroffen was door een tsunami.

Om de mensen daar ter plekke te helpen hebben ze de stichting Nika Lanka opgericht. ‘Het doel van onze stichting is nog steeds om mensen op weg te helpen en al onze projecten moeten gereed zijn als wij weer naar Nederland gaan, geld achterlaten gebeurt niet. Deze kleinschalige hulp is nog steeds zeer effectief. Onze hulp is snel en direct’, aldus Ronald en Gré.

Het stel was van 23 juli tot 21 augustus actief aan de westkust van het eiland. ‘Duidelijk merkbaar was de prijsstijging van levensmiddelen, benzine en bouwmaterialen. Sri Lankanen gaven ook aan alle prijsstijgingen en de vele belastingen niet te begrijpen, vooral omdat de salarissen stabiel blijven. Begin augustus kwam de onvrede tot uiting door een staking bij de post en halverwege augustus waren er stakingen bij de bus- en treinondernemingen. Hulp is daarom nog steeds wenselijk, afgelopen vier weken hebben wij een aantal families kunnen helpen.’

Zo konden zij een aantal gezinnen helpen met de bouw van een nieuwe woning, een nieuwe keuken, een dak. Verder hebben we kamers gestukadoord en een ouderenhuis geholpen. Daarnaast konden wij een aantal andere gezinnen helpen met ‘kleine’ hulp zoals nieuwe kleding, een nieuwe fiets, een nieuwe gladde vloer voor een invalide jongen, een gascoocker i.p.v het koken op hout, hulp aan de school voor speciaal onderwijs en een paar voedselpakketten.

In Sri Lanka verplaatsen zij zich op een brommer en gaan dagelijks bij projecten langs om zo de vinger aan de pols te houden. Deze brommer, de vliegreis en het verblijf bekostigen Ronald en Gré zelf.

www.nikalanka.org

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.