abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Steenwijk

Ronald en Gré bieden hulp op Sri Lanka

Geplaatst op dinsdag 28 augustus 2018 14:45
  • Gré Lieftink overhandigt een televisie in een ouderenhuis. © Eigen foto

pinterestmail

Steenwijk - Jaarlijks gaan Ronald Kamerman & Gré Lieftink uit Steenwijk naar Sri Lanka, dat in 2004 getroffen was door een tsunami.

Om de mensen daar ter plekke te helpen hebben ze de stichting Nika Lanka opgericht. ‘Het doel van onze stichting is nog steeds om mensen op weg te helpen en al onze projecten moeten gereed zijn als wij weer naar Nederland gaan, geld achterlaten gebeurt niet. Deze kleinschalige hulp is nog steeds zeer effectief. Onze hulp is snel en direct’, aldus Ronald en Gré.

Het stel was van 23 juli tot 21 augustus actief aan de westkust van het eiland. ‘Duidelijk merkbaar was de prijsstijging van levensmiddelen, benzine en bouwmaterialen. Sri Lankanen gaven ook aan alle prijsstijgingen en de vele belastingen niet te begrijpen, vooral omdat de salarissen stabiel blijven. Begin augustus kwam de onvrede tot uiting door een staking bij de post en halverwege augustus waren er stakingen bij de bus- en treinondernemingen. Hulp is daarom nog steeds wenselijk, afgelopen vier weken hebben wij een aantal families kunnen helpen.’

Zo konden zij een aantal gezinnen helpen met de bouw van een nieuwe woning, een nieuwe keuken, een dak. Verder hebben we kamers gestukadoord en een ouderenhuis geholpen. Daarnaast konden wij een aantal andere gezinnen helpen met ‘kleine’ hulp zoals nieuwe kleding, een nieuwe fiets, een nieuwe gladde vloer voor een invalide jongen, een gascoocker i.p.v het koken op hout, hulp aan de school voor speciaal onderwijs en een paar voedselpakketten.

In Sri Lanka verplaatsen zij zich op een brommer en gaan dagelijks bij projecten langs om zo de vinger aan de pols te houden. Deze brommer, de vliegreis en het verblijf bekostigen Ronald en Gré zelf.

www.nikalanka.org

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.