abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijk

Tafelronde 93 houdt vierde ‘Tafel-Tour-Tocht’

Geplaatst op vrijdag 14 september 2018 08:00
  • Aan TafelTourTocht 2017 deden vorig jaar bijna 40 equipes mee. De tocht startte in 2017 op de Markt in Steenwijk. © Tafelronde 93.

pinterestmail

Steenwijk - Tafelronde 93 Steenwijk is op zondag 16 september voor het vierde jaar op rij gastheer van de ‘Tafel-Tour-Tocht’.

Een editie voor zowel beginnende al gevorderde equipes. Daarbij bestaat een equipe uit een bestuurder en navigator. Deelnemers rijden bij voorkeur in een oldtimer, youngtimer of cabriolet. De route voert voor een groot gedeelte door de gemeente Steenwijkerland, maar gaat ook op bepaalde punten de gemeentegrenzen over.

Vorig jaar gingen er bijna veertig equipes van start, en het streven is om deze keer de vijftig te halen. De opbrengst van dit jaar gaat naar het initiatief ‘Gas d’r bij voor de Bij!’. Het gaat slecht met de wilde bij in Nederland. Dat komt vooral door de invloed van intensieve landbouw, de verstedelijking en het strakker en efficiënter beheer van groen.

Tafelronde 93 Steenwijk wil op een aansprekende wijze bewustwording creëren voor dit probleem en investeren in de leefomgeving van de bij in Steenwijk. Meer informatie en inschrijven: www.tafeltourtocht.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.