abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Steenwijk

Tafelronde 93 houdt vierde ‘Tafel-Tour-Tocht’

Geplaatst op vrijdag 14 september 2018 08:00
  • Aan TafelTourTocht 2017 deden vorig jaar bijna 40 equipes mee. De tocht startte in 2017 op de Markt in Steenwijk. © Tafelronde 93.

pinterestmail

Steenwijk - Tafelronde 93 Steenwijk is op zondag 16 september voor het vierde jaar op rij gastheer van de ‘Tafel-Tour-Tocht’.

Een editie voor zowel beginnende al gevorderde equipes. Daarbij bestaat een equipe uit een bestuurder en navigator. Deelnemers rijden bij voorkeur in een oldtimer, youngtimer of cabriolet. De route voert voor een groot gedeelte door de gemeente Steenwijkerland, maar gaat ook op bepaalde punten de gemeentegrenzen over.

Vorig jaar gingen er bijna veertig equipes van start, en het streven is om deze keer de vijftig te halen. De opbrengst van dit jaar gaat naar het initiatief ‘Gas d’r bij voor de Bij!’. Het gaat slecht met de wilde bij in Nederland. Dat komt vooral door de invloed van intensieve landbouw, de verstedelijking en het strakker en efficiënter beheer van groen.

Tafelronde 93 Steenwijk wil op een aansprekende wijze bewustwording creëren voor dit probleem en investeren in de leefomgeving van de bij in Steenwijk. Meer informatie en inschrijven: www.tafeltourtocht.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.