abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Steenwijk

Kijkje nemen bij therapeuten die complementaire zorg bieden

Geplaatst op woensdag 10 oktober 2018 10:30
  • De therapeuten Astrid Schoenmaker (links) en Annette Emmink. © eigen foto

pinterestmail

Steenwijk - Annette Emmink (Just Balance!) en Astrid Schoenmaker (Praktijk voor Adem- en Ontspanningstherapie) bieden sinds 1 september 2018 complementaire zorg aan: Samen in Balans. Op 12 oktober houden ze open dag.

‘Complementaire zorg betekent letterlijk ‘aanvullende zorg’. Deze zorg komt dus niet in plaats van de gangbare reguliere zorg, maar voegt daar iets aan toe. Complementaire zorg wordt toegepast om het zelfhelende vermogen van de cliënt te ondersteunen, te stimuleren of te activeren, waarbij de zorg de lichamelijke, emotionele, mentale en sociale behoeften omvat’, lichten Annette en Astrid toe.

Verbetering van kwaliteit van leven

Het doel is vooral bijdragen aan het herstel en welbevinden van de cliënt. Met de nadruk op ondersteuning en verbetering van de kwaliteit van leven. Een complementaire behandeling wordt gegeven door daartoe opgeleide therapeuten. Astrid en Annette zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten die daarnaast opleidingen en cursussen hebben gevolgd.

Astrid is onder andere adem- en ontspanningstherapeut (methode van Dixhoorn), craniosacraal therapeut in opleiding en mindfulness therapeut. Annette is docent zelfmanagement bij lymfoedeem, Yoga docent, triggerpointtherapeut en biedt trajecten aan voor herstel na kanker, darmklachten, slaapproblemen, etcetera.

Vrijdag 12 oktober tussen 16.30 en 19.30 uur is er open huis in het pand Eeserveste, Beukenhof 8 op Eeserwold in Steenwijk.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.