abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Steenwijk

‘Dit is het ware verhaal’

Geplaatst op vrijdag 19 oktober 2018 15:00
  • Bene Jongschaap achter de bar in café de Stunt. © Sieb van der Laan

pinterestmail

Steenwijk - Bene Jongschaap, eigenaar van café de Stunt, heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling en vernieling van zijn eigendommen. Zondag 7 oktober werd hij mishandeld in zijn eigen café, en werden bovendien diverse vernielingen gepleegd.

De verdachten zijn mannen van 46, 37 en 21 jaar. Zij werden later die avond door de politie gearresteerd bij een café aan de Doelenstraat/Weemstraat. De eigenaresse van dit café, Inge Bruinenberg, verklaarde tegenover deze krant dat haar café niets met deze vechtpartij te maken had. Maar volgens Jongschaap is dat wel degelijk het geval en vergeet ze erbij te vertellen dat een van de amokmakers haar eigen vriend is.

Vernielingen

‘Omstreeks 19.00 uur die zondagavond kwamen er vier personen, afkomstig uit Tuk, De Stunt binnen’, vertelt de caféhouder uit de Woldpromenade. ‘Flink aangeschoten gingen ze direct dreigen ‘we zullen de boel hier even verbouwen’. Ze probeerden de tapkraan te vernielen (wat niet lukte) en ze pakten stiekem zelf drank en provoceerden alle klanten. Ondertussen vernielden twee van hen het toilet en daarna was ik aan de beurt. Ik heb flinke klappen gekregen. Toen ze hoorden dat de politie was gebeld gingen ze er snel vandoor naar het café aan de Doelenstraat.’

Daar werden ze uiteindelijk opgepakt en meegenomen naar het politiebureau in Zwolle.

Intimiderend

Bene Jongschaap begrijpt niet hoe Inge Bruinenberg kan zeggen dat haar café er niets mee te maken heeft. Zij deed deze bewering in deze krant van 10 oktober. Jongschaap: ‘De eigenaresse en haar vriend waren juist de boosdoeners die de boel terroriseerden en bedreigden. Ook onze vrienden van De Stunt die erbij waren kunnen dat beamen. Het was allemaal nogal intimiderend’.

Volgens hem had Inges vriend nog een taakstraf tegoed van een eerdere mishandeling in café De Stunt in december 2016. ‘Hij kwam hiervoor nu verhaal bij mij halen door me in het gezicht te slaan. Dat slaat natuurlijk nergens op; ík heb hem geen taakstraf opgelegd, dat heeft de rechter gedaan.’

Caféverbod

Bene Jongschaap is er ondertussen behoorlijk klaar mee. Het drietal mag van hem nooit meer een stap in zijn café zetten. Hij heeft voor dit caféverbod een document opgesteld dat door hen is ondertekend. Jongschaap: ‘Dat lijkt mij niets minder dan een bekentenis. Want als je niets gedaan hebt, onderteken je zoiets toch niet?’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.