abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Steenwijk

Dit jaar geen kermis

Geplaatst op maandag 22 oktober 2018 15:51
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Steenwijk - Wat dit jaar ontbreekt tijdens de Elfduizendmarkt is de kermis. In verband met de herinrichting van de Markt is hiervoor geen ruimte.

Een alternatieve plek is er niet, laat Gert Piest van Steenwijk Vestingstad weten. Werd de kermis in het verleden nog weleens op het Steenwijkerdiep gehouden, dat is anno 2018 geen optie meer.

Fontein

‘We gaan er van uit dat het volgend jaar gewoon weer op de Markt kan’, zegt Piest. ‘Daarbij moet goed gekeken worden waar alles komt te staan. Op de plek van de fontein kunnen namelijk geen heel zware dingen geplaatst worden. Voor de wekelijkse markt is de aanwezigheid van de fontein geen probleem, daar kunnen de kramen gewoon overheen, voor zware kermisapparatuur ligt dat anders. Dat vereist dus iets meer aandacht, maar we gaan ervan uit dat dat gaat lukken.’

Gevarieerd aanbod

‘Het moet in ieder geval een leuke kermis met een gevarieerd aanbod voor alle leeftijden zijn. Het blijft ons doel om in Steenwijk een, of liefst twee keer per jaar een kermis te organiseren ten tijde van de Zendemarkt en/of de Elfduizend.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.