abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Steenwijk

Schrijfster signeert Heibel in de Polder

Geplaatst op vrijdag 9 november 2018 08:39
  • © bol.com

pinterestmail

Steenwijk - Roelke Posthumus signeert zaterdag 10 november vanaf 14.00 uur in de J.C. Bloemkamer van boekhandel Groenendijk in Steenwijk haar nieuwe boek Heibel in de Polder, Natuur in Nederland.

Er is dan ook alle gelegenheid om in een ongedwongen sfeer van gedachten te wisselen over de inhoud van het boek. Na een verblijf van bijna twintig jaar in de wilde natuur van Scandinavië maakte biologe Posthumus hernieuwd kennis met de Nederlandse polder en onderzocht waarom Nederlanders sommige natuur waardevoller vinden dan andere. Ze woont sinds twee jaar in de kop van Overijssel, doorkruiste in gezelschap van haar labrador het landschap en sprak met vele streekgenoten. Steeds met de vraag in haar achterhoofd hoe het nu verder moet met de natuur in ons land.

Dood

Nergens lijken planten en dieren met zoveel inzet en liefde beschermd te worden als hier, maar ondertussen zijn vele weilanden zo dood als een pier en is driekwart van de insecten spoorloos verdwenen, ook in de Kop van Overijssel. En wat te denken van de Oostvaardersplassen, waar elke winter een ritueel plaatsvindt waarbij boze dierenbeschermers en natuurbeheerders met rode koppen tegenover elkaar staan? De grote grazers verhongeren terwijl boswachters vasthouden aan hun mantra dat 'het nu eenmaal zo werkt in de natuur'. Iedereen hecht aan zijn eigen droombeeld. Maar hoe wild moet natuur zijn en wat is dan het ijkpunt? En wat moeten we met de intensieve landbouw?

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.