abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Steenwijk

Chinese dwergkwartel roodbuik mooiste vogel van show Vogelkring Steenwijk en Omgeving

Geplaatst op donderdag 8 november 2018 10:35
  • Prijsuitreiking Vogelkring Steenwijk en Omgeving. © Martijn Bijzitter

  • Cor van Elven uit Steenwijk was winnaar van de Willy’s Loppis bokaal. De mooiste vogel van de showwas een roodbuik Chinese dwergkwartel van 95 punten. © Martijn Bijzitter

  • Cor van Elven uit Steenwijk was winnaar van de Willy’s Loppis bokaal. De mooiste vogel van de show was een roodbuik Chinese dwergkwartel van 95 punten. © Martijn Bijzitter

  • Prijsuitreiking Vogelkring Steenwijk en Omgeving. Cor van Elven heeft de mooiste vogel: een roodbuik Chinese dwergkwartel van 95 punten. © Martijn Bijzitter

  • Prijsuitreiking Vogelkring Steenwijk en Omgeving. Cor van Elven heeft de mooiste vogel: een roodbuik Chinese dwergkwartel van 95 punten. © Martijn Bijzitter

pinterestmail

Steenwijk - De Vogelkring Steenwijk en Omgeving organiseert ook dit jaar haar jaarlijkse vogelshow. Woensdagavond 7 november was de opening van de show en onder grote belangstelling kon voorzitter Henk van Dijk de prijswinnaars bekend maken.

Cor van Elven uit Steenwijk was winnaar van de Willy’s Loppis bokaal, beschikbaar gesteld door het gelijknamige museum te Havelterberg, behorend bij de mooiste vogel van de show.

Het was een roodbuik Chinese dwergkwartel van maar liefst 95 punten. Uit handen van mevrouw Molenkamp ontving hij de bijbehorende wisselbeker.

Bondskruis

Het fel begeerde Bondskruis werd gewonnen door Sake van der Wal uit Steggerda met een Catharinaparkiet D groen van 93 punten, waarmee hij tevens kampioen werd bij de Grote parkieten.

Piet Verlegh uit Havelte werd kampioen bij de kleurkanaries met een agaat rood ivoor schimmel van 93 punten. Bertus Tiemes uit Meppel werd bij de kleurkanaries kampioen stellen met zwart rood mozaïek type 1 van 185 punten. Met een overjarige eigen kweek zwart rood intensieve kleurkanarie van 91 punten werd hij in die groep tevens kampioen EKO.

Egbert Jan Veen uit Steenwijk werd kampioen bij de Vorm- en postuurkanaries. Hij kweekte een gloster consort donkerbont en die verdiende 92 punten.

Bij de Tropische vogels werd Cor van Elven met zijn roodbuik Chinese dwergkwartel kampioen bij de enkelingen. De waardering was zoals gemeld 95 punten en was dus de mooiste vogel van de show.

Ook werd hij kampioen bij de stammen. Zijn zwartwang grijze zebravinken verdienden 370 punten. Bij de stellen werd Nico Plat uit Zuidveen kampioen met een stel Europese baardmannetjes van 189 punten.

Appie van Gelder uit Oldemarkt werd kampioen bij de grasparkieten. Zijn cinnamon grijsgroene grasparkiet kreeg 94 punten. Bij de stellen grasparkieten werd Jaap van Essen uit Steenwijk kampioen. Zijn hemelsblauwe grasparkieten kregen 183 punten.

Met een spangle lichtgroene grasparkiet van 91 punten werd Sake van der Wal uit Steggerda kampioen OK. Kampioen OK bij de grote parkieten werd Willem Smit uit Steenwijk. Zijn elegantparkiet NSL ino verdiende 92 punten.

Tot slot werden een kleurkanarie agaat mozaïek type 2 van Piet Verlegh uit Havelte, een postuurkanarie gloster consort donkerbont van Egbert Jan Veen uit Steenwijk, een kikuyu brilvogel van Nico Plat uit Zuidveen, een lichtgroene grasparkiet van Jaap van Essen uit Steenwijk en een kleurgrasparkiet lutino van Henk van Dijk uit Steenwijk beloond met een Bondsmedaille, beschikbaar gesteld door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

Meer vogels dan vorig jaar

Door 25 leden waren 266 vogels bijeen gebracht. Dat zijn 100 vogels meer dan vorig jaar.

Dinsdag 6 november zijn deze vogels gekeurd door een viertal gediplomeerde keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

Deze keurmeesters waren zeer goed te spreken over de kwaliteit. Vogels van uitzonderlijke klasse, dit ook gelet op de hoge puntenwaarderingen.

Regio tentoonstelling in Steenwijkerwold

Deze resultaten zijn een goede stimulans om deel te nemen aan de regio tentoonstelling in Steenwijkerwold, begin december, de Overijsselse provinciale kampioenschappen te Ommen, eind december en de Wereldkampioenschappen te Zwolle, begin januari 2019, waar de vogels dan zeker ook goed voor de dag zullen komen.

Voor publiek geopend

De vogeltentoonstelling is nog voor het publiek geopend op vrijdag 9 november 2018 van 14.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 10 november 2018 van 10.00 uur tot 15.00 uur.

De entree is gratis en bovendien is er een prachtige zaalverloting aanwezig met mooie prijzen.

Ook is er gelegenheid vogels aan te schaffen. Tevens wordt er voorlichting gegeven omtrent het houden, verzorgen en kweken van vogels een en ander in het kader van dierenwelzijn.

De locatie waar dit alles plaats vindt is het SLOS gebouw aan het parkeerterrein De Schans te Steenwijk, Oostwijkstraat 10a.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.