abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijk

Niemand hoeft met oudejaarsavond alleen te zijn

Geplaatst op zondag 30 december 2018 08:35
  • Op Oudejaarsavond is er weer een gezellig feest in wijkcentrum De Oerthe. © Archief Sieb van der Laan

pinterestmail

Steenwijk - In wijkcentrum De Oerthe is op oudejaarsavond weer de mogelijkheid voor bewoners uit de omliggende wijken om gezellig met elkaar feest te vieren.

‘Met Oud en Nieuw alleen zijn vinden veel mensen niet leuk. De afgelopen jaren hebben aangetoond dat die mensen dan graag naar De Oerthe komen. Het bevalt ze hier prima. Ook dit jaar zijn ze welkom’, zegt voorzitter Jeroen Meinen van wijkvereniging de Middenweg.

‘De overlast door het geknal van vuurwerk is bij het wijkcentrum een stuk minder dan in straten, en mensen mogen de hond ook meenemen. Wij steken zelf geen vuurwerk af en vragen onze bezoekers om dat ook niet te doen’, zo vervolgt Meinen.

Gezelligheid

De deuren van het wijkcentrum gaan ’s avonds vanaf zeven uur open. Gezelligheid is het toverwoord. ‘Mensen kunnen in het wijkcentrum gezellig met elkaar in gesprek. Zo leer je ook andere mensen kennen. Het is dus goed voor de sociale contacten. Spelletjes doen kan ook, en er mag gedanst worden op de muziek.’ Traditiegetrouw gaat een deel van de bezoekers een half uurtje na de jaarwisseling naar het gezamenlijke vuurwerk in de Groene Long kijken. ‘Dat wordt mede door de wijkvereniging gesponsord.’

Deelname aan de Oud en Nieuw viering in het wijkcentrum is gratis. ‘Aanmelden van te voren hoeft niet. Mensen mogen op de avond zelf zo binnen komen lopen.’ De bar is deze avond gesloten. ‘Het is de bedoeling dat iedereen zijn eigen drankjes en eten mee brengt. Als we dat bij elkaar zetten is er voldoende te eten en te drinken. Vrijwilligers van de wijkvereniging zorgen voor voldoende oliebollen en appelflappen.’

Preventieve werking

De aanwezigheid van mensen in De Oerthe rond de jaarwisseling heeft ook een preventieve werking. ‘Een voordeel daarvan is dat er toezicht is op het pand zelf, maar ook op de nabijgelegen scholen en voetbalverenigingen. De afgelopen jaren hebben aangetoond dat dit zijn effect heeft.’ Een eindtijd voor het feest is er niet echt. ‘We zien wel tot hoe laat we het leuk vinden

Vervoer

Mensen die bang zijn vanwege het vuurwerk of geen vervoer hebben kunnen desgewenst van huis op worden gehaald en worden ook netjes thuisgebracht. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@wvdemiddenweg.nl.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.