abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Steenwijk

Gift Lions voor redders

Geplaatst op donderdag 6 december 2018 11:09
  • Edard Zwitser (links) ontvangt de cheque van president Rob van Dijk. © Jan Vredenburg

pinterestmail

Steenwijk - Edward Zwitser gaf deze week een lezing over de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) voor de Lions in Steenwijk.

Hij vertelde een verhaal over het aangrijpende werk van de redders op zee, allen professionele vrijwilligers, die 24/7klaar staan om een ieder die op het water hulp nodig heeft. Geen verhaal over woeste golven of stoere zeemansverhalen, maar een verhaal over elkaar willen en kunnen helpen, de impact voor de KNRM’er en de dankbaarheid van de drenkeling.

Voor de hulpvrager zijn geen kosten verbonden aan het redden en helpen, de redders doen hun werk zonder vergoeding. Donateurs en erflaters stellen de financiële middelen beschikbaar om de organisatie in stand te houden en dat al meer dan 130 jaar zonder financiële steun van de overheid. Uit handen van Rob van Dijk, president van Lions Steenwijk, ontving Edward Zwitser een bescheiden bijdrage aan het reddingswerk van de KNRM.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.