abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijk

Gift Lions voor redders

Geplaatst op donderdag 6 december 2018 11:09
  • Edard Zwitser (links) ontvangt de cheque van president Rob van Dijk. © Jan Vredenburg

pinterestmail

Steenwijk - Edward Zwitser gaf deze week een lezing over de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) voor de Lions in Steenwijk.

Hij vertelde een verhaal over het aangrijpende werk van de redders op zee, allen professionele vrijwilligers, die 24/7klaar staan om een ieder die op het water hulp nodig heeft. Geen verhaal over woeste golven of stoere zeemansverhalen, maar een verhaal over elkaar willen en kunnen helpen, de impact voor de KNRM’er en de dankbaarheid van de drenkeling.

Voor de hulpvrager zijn geen kosten verbonden aan het redden en helpen, de redders doen hun werk zonder vergoeding. Donateurs en erflaters stellen de financiële middelen beschikbaar om de organisatie in stand te houden en dat al meer dan 130 jaar zonder financiële steun van de overheid. Uit handen van Rob van Dijk, president van Lions Steenwijk, ontving Edward Zwitser een bescheiden bijdrage aan het reddingswerk van de KNRM.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.