abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Ledstrips bij stoplichten
Een van kleur veranderende ledstrip tussen de tegels moet wandelaars bij verkeerslichten attenderen of het licht op rood of groen staat. De lijn is bedoeld voor mensen die op hun telefoon kijken en daardoor het gewone verkeerslicht niet zien.
De ledstrip is zowel overdag als 's avonds goed te zien en wordt momenteel in diverse gemeenten getest om verkeersslachtoffers te voorkomen.
Onze stelling: Het is een prima idee ledstrips aan te brengen bij oversteekplaatsen voor voetgangers.
dossiers
Het onderzoek naar de moord op Halil Erol is nieuw leven ingeblazen, nad...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Zorggroep Oude en Nieuwe Land, dat zich richt op ouderenzorg in de omgev...
Steenwijk

‘Hypermarkt Eeserwold blunder’

Geplaatst op vrijdag 21 oktober 2011 15:00
mail

Steenwijk - Op Eeserwold langs de A32 bij Steenwijk mag zich volgens de gemeente een hypermarkt vestigen. Maar Olaf Busch, adviseur van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), gelooft niet dat dit ooit de bedoeling was. De gemeente en de provincie hebben met het laten passeren van het woordje ‘hypermarkt’ een enorme blunder gemaakt.’

Busch weet als adviseur van de Handelsvereniging Steenwijk dat het provinciale beleid (het Streekplan) helemaal geen ruimte biedt voor dit soort grootschalige detailhandel, met uitzondering van steden als Zwolle en Hengelo/Enschede (Westermaat). Hij is er stellig van overtuigd dat de provincie het woord Hypermarkt niet gelezen heeft en ervan uit gaat dat Eeserwold alleen maar bouwmarkten toelaat. De gemeente moet volgens Busch het bestemmingsplan corrigeren, zodat het past bij de schaal van Steenwijk. Dat doet ongetwijfeld pijn, maar wie zijn billen brand moet nu eenmaal op de blaren zitten.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.