abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Steenwijk

Traditionele Snertactie d'Olde Veste'54

Geplaatst op Friday 11 January 2019 14:06
  • Veel clubleden en vrijwilligers gaan zaterdag met de snert op pad. © Vv d’Olde Veste

pinterestmail

Steenwijk - Na alle feestelijkheden rondom de jaarwisseling staat de tweede zaterdag van het jaar voor voetbalvereniging d’Olde Veste'54 traditioneel weer in het teken van traditionele snertactie.

Op 12 januari zal het voor de veertigste keer zijn dat de voetbalvereniging de straten van Steenwijk en omgeving doorkruisen om de snert aan de man te brengen. Tijdens deze snertactie gaan meer dan 240 vrijwilligers (lopers) en 36 chauffeurs op pad in Steenwijk, en de aanliggende buurtdorpen om de 2000 liter snert en de 900 rookworsten te verkopen. ‘Het is een traditie. Veel leden van de club zien het naast het voetballen als gezellig uitstapje. Het motto is dan ook: vele handen maken licht werk,’ vertelt Andries Huberts met een brede glimlach. 

Er zal vanaf ongeveer 9.30 uur gestart worden met de snertactie. Naast de vele vrijwilligers die direct betrokken zijn bij de snertactie, zijn er ook veel vrijwilligers aan het werk om de lopers en de chauffeurs te voorzien van een broodje en een kop snert bij terugkomst. De organisatie is in handen van de broers Jan en Gerhard van der Ploeg en Andries Huberts en zij hopen weer op een geslaagde actie.

Wedstrijden

Zaterdagmiddag zijn er weer voetbalwedstrijden. Om 14.30 uur spelen OV1, OV2 en OV3. Het eerste team speelt tegen Velocitas; het tweede tegen vv Steenwijk 1, het derde tegen OV A3. Vrouwen 1 speelt om 15.00 uur tegen HHC Hardenberg.

Daarna, om 17.00 uur, is de veiling van de supportersvereniging van de club onder leiding van spreekstalmeester Jannes Mulder.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.