abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijk

Familie zamelt geld in voor zwemles van Milou Sophie

Geplaatst op dinsdag 5 februari 2019 11:46
Laatste wijziging: 6 februari 2019 10:29
  • © Eigen foto

pinterestmail

Steenwijk - Familie van de 4-jarige Milou Sophie Rödel is een inzamelingsactie gestart. Doel is om 800 euro in te zamelen zodat Milou Sophie, die lijdt aan het erfelijke Ehlers-Danlos syndroom, zwemlessen kan volgen. De familie kan het totale bedrag niet zelf ophoesten.

Patiënten van de erfelijke aandoening EDS kampen met pijn in hun gewrichten. Omdat knieën na 10 minuten lopen compleet opzwellen, is Milou Sophie - met familie in Steenwijk - aangewezen op haar rolstoel en orthopedische schoenen. Volgens de kinderarts en de fysiotherapeut is zwemmen een uitkomst omdat patiënten dan geen pijn ervaren.

Aangewezen op giften

Met het relatief lage inkomen dat het gezin heeft lukt het niet om de zwemlessen te bekostigen. ‘Ook vanuit de gemeente Hengelo waar we wonen is er geen vergoeding beschikbaar, hierdoor zijn wij aangewezen op giften’, laat moeder Olja weten.

‘We zijn erg blij met de giften die binnenkomen. Het zwemmen is niet alleen goed voor een diploma maar is ook een vorm van oefening en ontspanning van haar gewrichten’, sluit Olja af.

Meer informatie en donatie: https://nl.dreamordonate.com/dromen/zwemles-voor-milou

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.