abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Steenwijk

NS-conducteur opent treincoupé in Zonnekamp

Geplaatst op Friday 8 February 2019 22:09
  • Conducteur Timmy Kuster opende de treincoupé in verpleeghuis Zonnekamp. © Harry Jongman

pinterestmail

Steenwijk - Met een fluitsignaal van conducteur Timmy Kuster is de treincoupé in verpleeghuis Zonnekamp vrijdag officieel in gebruik genomen. In de treincoupé kunnen mensen met dementie genieten van het voorbijtrekkende landschap.

De treincoupé staat in het verpleeghuis. Het langstrekkende landschap is een video-opname.

Drijvende krachten achter de treincoupé zijn verzorgenden Esther van der Schee en Bente Klaster. Klaster legde contacten met de NS en regelde oude treinbanken. Esther en haar vriend Harry Jongman bouwden met behulp van kennissen de treincoupé. Esther maakte samen met Harry een treinreis om video-opnames te maken. Tijdens hun treinreis troffen zij een conducteur die het initiatief omarmde en bereid was om de treincoupé te openen.

Bewoners zijn enthousiast

De bewoners en hun familieleden zijn erg enthousiast over de treincoupé. Zij vinden de treincoupé een aanwinst voor Zonnekamp. ‘Bewoners nestelen zich lekker in de treinstoel met een kopje koffie’, vertelt Esther van der Schee. ‘Ze vinden rust en afleiding in de treincoupé. Het voorbijtrekkende landschap roept soms herinneringen op en dit leidt tot mooie gesprekken.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.