abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
Steenwijk

Sluiting De Buze als poppodium dreigt

Geplaatst op maandag 11 maart 2019 15:30
  • Magnetic Spacemen en Flashbang hadden de eer om als eerste in 2018 het livepodium te betreden in CJC De Buze. © Archief André Meijer

pinterestmail

Steenwijk - Poppodium De Buze in Steenwijk verkeert in onzekere tijden. Er dreigt sluiting. De vrijwilligers willen nog 1 keer knallen met het ‘Helemaal het einde’ festival.

‘Van de bruisende muziekcultuur, waar De Buze eerder om bekend stond, is helaas weinig meer over’, schrijft een van de vrijwilligers in een oproep op facebook. ‘En juist nu er zich een nieuwe generatie jong talent aan dient, wil welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Kop geen tijd, energie maar vooral geen geld meer in het poppodium steken.’

‘Wij zijn momenteel druk met het maken van plannen en het voeren van gesprekken om te voorkomen dat de Buze haar culturele functie verliest, maar daar moeten wij de gemeente Steenwijkerland nog wel van overtuigen’.

Onvergetelijk evenement

Nu het poppodium dreigt te verdwijnen, betekent echter niet dat de vrijwilligers stil zitten. ‘We willen laten zien dat het pand een plek is waar livemuziek thuishoort. Wij willen in ieder geval nog 1 keer een onvergetelijk evenement neerzetten, waarbij we van 3 uur ’s middags, tot de late uurtjes, een hele dag vol plannen met lokaal talent. Dit festival wordt een evenement dat de boeken in zal gaan als het einde van de oude Buze en hopelijk het begin van een kleurrijke toekomst voor het poppodium. Wij roepen daarom iedereen op om 30 maart naar De Buze te komen en een duidelijk statement te maken: Livemuziek hoort thuis in De Buze. Laten we aantonen dat er nog steeds een grote groep wil dat De Buze een podiumplek biedt aan aanstormend/lokaal talent.

Het doel is om 18 talentvolle bands op zaterdag 30 maart op te laten treden tijdens dit ‘Helemaal het einde’ festival. De entree is € 3,- (1e consumptie gratis).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.