abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijkerland

Culinaire kunstmiddag brengt Giethoorn in Parijse sferen

Geplaatst op zondag 24 maart 2019 11:58
  • Een deel van de initiatiefnemers van de culinaire kunstmiddag. © Sieb van der Laan

pinterestmail

Giethoorn - ‘Klein Montmartre’ in Giethoorn: als het aan de initiatiefnemers van het culinaire kunstevenement op zondag 31 maart ligt, is er die middag een Parijs sfeertje te vinden in Giethoorn.

Restaurant de Lindenhof in Giethoorn (en bij goed weer de bijbehorende tuin) staat deze zondagmiddag van half twee tot half vijf namelijk in het teken van kunst en lekkere hapjes en drankjes. En dit in een ongedwongen sfeer. ‘Een lazy Sunday-sfeertje’, omschrijven Martin Kruithof en Marjan de Jonge van de Lindenhof het zelf.

Kleine hapjes

‘Geen zittend diner, maar verschillende plekjes waar we de hele middag door kleine hapjes serveren. Bites, tapas, fingerfood: geef het maar een naam. En dan begeleid met een lekker wijntje.’

Kunstenaars geven uitleg

Een viertal kunstenaars uit Giethoorn en Wanneperveen, die al sinds jaar en dag hun werk exposeren in en buiten de Lindenhof, zijn deze middag aanwezig. Ze nemen werken mee, en geven uitleg over hun kunst, zoals Martin en Marjan uitleg geven over de gerechten en de wijn.

Jan Krikke neemt in ieder geval een schildersezel mee met een half voltooid werk, om tekst en uitleg te geven over de manier waarop hij werkt, van Krikke zijn er schilderijen en aquarellen te zien, en bronzen beelden in de tuin.

Siegfried Woldhek toont portretten en tekeningen van politici en schrijvers. Uit zijn brede oeuvre neemt hij een gevarieerd aanbod mee.

Lia Gurowitsch, de ‘beestencreateur’, is een eigentijdse primitieve schilderes. Zij toont deze middag in ieder geval haar handgeschilderde houten beesten.

Bernadette Brefeld laat deze middag olieverfschilderijen en collages zien. haar werk is herkenbaar en toegankelijk, de schilderes houdt het graag lichtvoetig.

Meer informatie en opgave:

de Lindenhof, tel. 0521 361444

www.restaurantdelindenhof.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.