abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijkerland

Kunstkring Steenwijkerland alweer vier jaar actief

Geplaatst op dinsdag 9 april 2019 20:04
  • 19 van de 25 leden van de Kunstkring Steenwijkerland. © Leslie Kock

pinterestmail

Steenwijk - Sinds de oprichting in april 2015 initieerde vereniging Kunstkring Steenwijkerland al vele activiteiten voor kunstenaars en kunstminners. Ook het aantal leden groeit gestaag: de ballotagecommissie bezocht in 2018 maar liefst vijf aspirant-leden.

Tijdens de vierde ledenvergadering op 21 maart werd het jaar dan ook zeer positief afgesloten. De vereniging is actief en financieel gezond en de lijst met nieuwe ideeën voor het komende jaar ligt al klaar.

Bij de ballotagecommissie nam Anne-Mieke Harmse de plaats over van Mimi Sistermans. Met Karin Kers en Nelly Roose vormen zij het team dat de aangemelde kunstenaars bezoekt. Het bestuur werd uitgebreid tot vier personen met Marcia IJzerman, voor PR gerelateerde zaken.

Over de grens

In mei 2018 exposeerden 11 Kunstkringleden over de grens, in de galerie van Gruppe 13 in onze partnergemeente Herzebrock (D). Een van de grote regionale activiteiten is de jaarlijkse Atelierroute Steenwijkerland. Afgelopen jaar namen maar liefst 36 kunstenaars deel, verdeeld over 27 locaties. Dit jaar is de Atelierroute op 5 en 6 oktober 2019.

Inspirerend waren ook de diverse workshops voor de leden, waaronder buiten schilderen aan de Wadden, keramiek (maken en) stoken met Marijke Traast en Geo Hultink en een cursus model schilderen in het atelier van Ammie Elling. Het driedaags bezoek aan Ameland Kunstmaand in oktober is inmiddels een echte traditie, die ook dit jaar weer op het programma staat. Verder staan nu al airbrushen bij Marcia IJzerman en een dag buiten schilderen bij Daniëlle Broekhorst op het programma.

Platform

Vereniging Kunstkring Steenwijkerland (KKS) stelt zich ten doel om een platform te bieden aan beeldend kunstenaars, waarin kunst in brede zin en in al haar uitingen tot haar recht kan komen. De Kunstkring ondersteunt dit door het organiseren van groepsexposities, atelierroutes en excursies, het geven van lezingen en workshops.

Nieuwe leden zijn altijd welkom. Voor meer informatie over de Kunstkring, de activiteiten of de ballotageprocedure? Voorzitter: Geo Hultink (info@deklosse.nl / 0522-491722); Secretaris: Harm Visserman (harmvisserman@gmail.com / 0561- 451933); Penningmeester: Marijke Traast-Bos (emelatelier@gmail.com / 0527-246602); Bestuurslid PR: Marcia IJzerman (info@marciartistic.nl / 06-15111422).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.