abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijkerland

Giethoorn houdt open spreekuur

Geplaatst op vrijdag 12 april 2019 12:19
  • Inwoners buigen zich over allerlei belangrijke thema’s in Giethoorn. © Wilbert Bijzitter

  • Inwoners buigen zich over allerlei belangrijke thema’s in Giethoorn. © Wilbert Bijzitter

  • Inwoners buigen zich over allerlei belangrijke thema’s in Giethoorn. © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Giethoorn - Deze week kregen alle ondernemers en inwoners van Giethoorn de kans om mee te praten over de toekomstvisie van het dorp. In het kulturhus De Eendracht werden vijf ontwerpsessies gehouden waarbij belangstellenden konden aanschuiven.

De ontwerpsessies duurden vier uur en waren een initiatief van de gemeente Steenwijkerland, ’t Gieters Belang en Giethoorn Onderneemt. ‘Vooraf hebben we alle huishoudens in het dorp een uitnodiging verstuurd om langs te komen’, legt Bert Kleen uit, omgevingsregisseur van het dorp. ‘De stemming op de bijeenkomsten was goed. We hebben zo’n 60 belangstellenden mogen verwelkomen. Ongeveer twee derde was inwoner, het overige deel was ondernemer in het dorp. Natuurlijk waren er ook ondernemers die in het dorp wonen’, legt Kleen uit.

‘Veel eensgezindheid’

De organisatoren hoorden graag hoe het dorp denkt over haar eigen toekomst. ‘We wilden graag horen waar mensen trots op waren, dus kwaliteitspunten, maar we bespraken ook verbeterpunten’, vertelt Kleen. Ook merkt hij dat de neuzen dezelfde kant op staan: ‘Er heerst veel eensgezindheid in het dorp. Over specifieke onderwerpen doen we nu nog geen uitspraken. Maar samengevat wil het dorp ontwikkelen, beschermen en koesteren.’

Inloopmomenten

Wie de bijeenkomsten heeft gemist is op een later moment welkom. Soortgelijke inloopmomenten in het Kulturhus worden tot 24 mei iedere maandagmiddag, woensdagavond en vrijdagochtend gehouden. Tussen 13.00 en 17.00 uur en tussen 18.00 en 21.00 uur kunnen geïnteresseerden langskomen. Naast het feit dat er informatiemateriaal aanwezig is, kunnen belangstellenden ook in gesprek met leden uit de werkgroep van Giethoorn Onderneemt, de gemeente en ’t Gieters Belang.

Alle reacties en plannen die tijdens de bijeenkomsten naar voren zijn gekomen worden door de werkgroep onder de loep genomen. Vervolgens wordt een toekomstvisie opgesteld voor het dorp. Naar verwachting verschijnt het eerste concept hiervan in juni 2019.

 

door Robert Jansema

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.