abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijkerland

Geslaagde Koningsspelen Giethoorn op verschillende locaties

Geplaatst op zaterdag 13 april 2019 16:20
  • Koningsspelen bij Sportinn. © eigen foto

  • Koningsspelen bij Sportinn. © eigen foto

  • © eigen foto

pinterestmail

Giethoorn - Niet op het sportveld van Giethoorn, maar op liefst vier verschillende locaties rondom vierden de kinderen van de Noorderschool en de Zuiderbasisschool hun Koningsspelen.

De traditionele Koningsspelen werden dit jaar vanwege de Paasvakantie vervroegd. Omdat de buitentemperatuur nog allesbehalve zomers was, koos de organisatie te Giethoorn voor een andere opzet; de kinderen van de twee basisscholen werden groepsgewijs verdeeld over vier verschillende locaties.

Mooie samenwerking

‘Prachtig hoe iedereen samenwerkt’, vond juf Hannie, die namens de scholen de Spelen coördineerde. Ze doelde daarmee bijvoorbeeld op zwembad De Kragge in Zwartsluis, dat een kindvriendelijk prijsje hanteerde en bovendien vrij baan maakte voor de Gieterse kinderen. Of Sport Inn in Steenwijk, die belangeloos haar medewerking verleende en bovendien personeel beschikbaar stelde om het kroost kennis te laten maken met streetdance en judo.

Terwijl de groepen 5 en 6 zich vermaakten in Racketcentrum Tuk bleven de jongste twee groepen dichtbij huis; in het vertrouwde Kulturhus werden diverse apenkooi-elementen opgebouwd waarop ze zich prima konden uitleven.

Pasapas

Na een koud welkom op het schoolplein werd het ontbijt in de klassen geserveerd. Met de Pasapas (de dans van Kinderen voor Kinderen) gingen de Koningsspelen echt van start. Tussen de bedrijven door zorgde een fruitsnack, aangeboden door de PLUS van Willem ter Schure, voor de nodige nieuwe energie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.