abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijkerland

Voorjaarseditie pop-up store van Stichting JY & de Kramerij weer een succes

Geplaatst op zondag 14 april 2019 21:00
  • © eigen foto

pinterestmail

Vollenhove - Een nieuw seizoen, een andere locatie en maar liefst dubbel zoveel kleding om weg te geven. Woensdagmiddag 10 april deden Stichting JY en de Kramerij wat ze vorig jaar november al beloofden.

Ze heetten velen welkom bij de voorjaarseditie van hun pop-up store. Iedereen met een kleine beurs was weer uitgenodigd voor een kosteloze aanvulling van de kledingkast.

Voor elk wat wils

“Ik zie aan je ogen dat je het mooi vindt.” Een overtuigende glimlach is de reactie. Janien van der Linde van JY helpt een jongedame met zoeken naar de leukste items uit al die stapels met mooie tweedehandskleding. Ook haar moeder is blij met nieuwe aanwinsten voor het voorjaar en de zomer. “Ik ben volgens mij nog nooit zo verwend.”

Groot werkgebied

Had de allereerste pop-up store in november de rekken en schappen al vol met kleding, deze voorjaarseditie had nog veel meer. Stichting JY trok alle registers open en nodigde via al haar contacten iedereen uit voor wie een nieuwe outfit niet vanzelfsprekend is. Het werkgebied van JY reikt tegenwoordig van Steenwijkerland, Zwartewaterland tot aan Meppel. “Dus we konden velen blij maken,” benadrukt Yvonne Meijer van Stichting JY.

Aandacht voor anderen

Om dit allemaal mogelijk te maken deden Stichting JY en de Kramerij een beroep op de inwoners van Vollenhove. Heb je nog nette kleding in de kast en trek je die niet meer aan? Doneer het dan aan ons. En dat deed iedereen massaal. Marion Driessen van de Kramerij: “Niet alleen dames- en herenkleding werd gebracht, maar ook nog prachtige items voor de kinderen. Die groeien nog en dat is vaak een behoorlijke kostenpost. Wat dit doet met vooral de kinderen is niet in woorden uit te drukken.”

Voor JY zijn niet alleen de gedoneerde zakken vol kleding waardevol. “Onze oproep was ook een verzoek om stil te staan bij de mensen om je heen. Wat leeft er in je buurt en wat kun je voor een ander betekenen. Of het nu gaat om een familielid, iemand uit de straat of een onbekende die je wel eens tegenkomt op de fiets. Iedereen ontzettend bedankt voor alle giften, de geboden hulp en ondersteuning in welke vorm dan ook. Samen maken we het verschil”.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.