abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijkerland

‘Bootbushalte’ duikt op in cabaret

Geplaatst op maandag 15 april 2019 13:32
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Wanneperveen - Met de voorstelling ‘Je hebt het er maar mee te doen...’ vulden de cabaretiers van ‘Ruzig Volk’ in Wanneperveen afgelopen weekend drie keer Dorpshuis De Wanne.

Een grote verrassing was het opduiken van de ‘bootbushalte’ die begin dit jaar voor opschudding zorgde in het dorp. Campingeigenaar Doze had van de gemeente te horen gekregen dat het bijzondere bushokje moest verdwijnen voor 1 maart.

Ruzig Volk heeft dit niet afgewacht, zo bleek dit weekend: met veertien man werd de bootbushalte rond middernacht in het geheim opgehaald, voordat de gemeente of de familie Doze dat zou doen.

‘De boot komt weer terug’

Ruzig Volk belooft plechtig de boot weer in het dorp te zetten. ‘En als de gemeente dan weer gaat sputteren, gaat het weer weg en duikt het elders weer op....’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.