abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijkerland

Motie VVD tegen topsalaris interim-directeur sociale dienst

Geplaatst op maandag 29 juni 2015 16:30
  • © d66 overijssel

pinterestmail

Steenwijk – De VVD-fractie van Steenwijkerland gaat dinsdag een motie indienen tegen het topsalaris van de interim-directeur Gerrit van Hofwegen van de Intergemeentelijke Sociale Dienst Steenwijkerland/Westerveld en de NoordWestGroep.

Van Hofwegen heeft een salaris van € 125.000,- voor een half jaar. ‘Er bestaat al langere tijd maatschappelijke onrust over de hoogte van de inkomens van bestuurders in de (semi)publieke sector. Salarissen van bestuurders en medewerkers van door de gemeente gesubsidieerde instellingen hoger dan 100% van het ministersalaris (momenteel € 178.00,-) zijn onwenselijk’, aldus de VVD-fractie.''Juist in moeilijke economische tijden waarin de banen van hardwerkende Steenwijkerlanders onder druk staan, zijn onevenredig hoge inkomens aan de top van instellingen onverkoopbaar.'

‘Zorginstellingen en woningcorporaties zijn organisaties die feitelijk niets anders doen dan het uitgeven van belastinggeld aan een sociaal doel waarvoor een meerderheid van de samenleving heeft gekozen. Zij moeten zuinig omgaan met hun geld waarin een ‘bescheiden’ directiebeloning past. De gemeente kan echter niet rechtstreeks ingrijpen in arbeidsverhoudingen.’

De VVD-fractie vraagt het college van burgemeester en wethouders na te gaan in hoeverre de gemeente Steenwijkerland bij gesubsidieerde instellingen of opdrachtnemers kan afdwingen dat zij hun beloningen beperkt houden tot Wet Normering Topinkomens. Tevens vraagt de fractie aan het college om niet passende inkomens in voorkomende gevallen expliciet bespreekbaar te maken of ter discussie te stellen in de gemeenteraad.

Van Hofwegen volgt tijdelijk Leo Koopal op, die de opdracht voor verregaande samenwerking in mei terug gaf aan de gemeente. Hij heeft een contract tot december 2015. Daarnaast wordt nog een voormalige directeur van de sociale dienst nog doorbetaald sinds november 2013 tot september 2017 (99.000 euro per jaar).

 

Vorige week ging de raad schoorvoetend akkoord met de begroting van de IGSD/NoordWestGroep, ondanks ontbrekende cijfers. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers