abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Energiedrankjes
Kinderartsen willen een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar. Veel klachten als rusteloosheid, vermoeidheid en hartritmestoornissen bij jonge patiënten blijken te worden veroorzaakt door deze pepdrankjes. Onze stelling: Energiedrankjes moeten verboden worden voor kinderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Ook in Steenwijkerland zijn op 21 maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen.
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijkerland

EcoWaterliner vaart binnenkort weer dagelijks door De Wieden

Geplaatst op zaterdag 29 april 2017 08:30
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Sint Jansklooster - Teun Boxum en Jan Beenen van de Stichting EcoWaterliner overhandigden donderdag twee setjes sleutels aan Bernadette Haverkort en Bea Claessens van Natuurmonumenten.

Daarmee starten vrijwillige schippers vanaf zondag 7 mei weer de twee EcoWaterliners die dagelijks door De Wieden varen.

Natuurmonumenten heeft daarmee officieel de stichting overgenomen. Die zorgde er vijf jaar terug met de gemeente Steenwijkerland voor dat de twee varende ‘taxi’s’ in de vaart werden genomen. Nadat de exploitatie moeilijk rond kwam, experimenteerde Natuurmonumenten vorig jaar met de EcoWaterliners. “We wilden een jaar proef draaien om te kijken of wij meer passagiers konden trekken. Dat bleek een succes, waardoor we graag door willen”, vertelt Haverkort, beheerder van het Bezoekerscentrum in Sint Jansklooster.

Dagelijks

Met de overname van de stichting krijgen de activiteiten van Natuurmonumenten nu een structureel karakter. De EcoWaterliners varen vanaf 7 mei dagelijks door het gebied. Ze vertrekken dan elke ochtend vanuit Sint Jansklooster. “Om 09.45 uur vertrekt de boot naar Giethoorn, een kwartier later die naar Blokzijl. Dat biedt bezoekers veel mogelijkheden. Ze kunnen bijvoorbeeld naar Giethoorn varen en terug wandelen of fietsen en dan ook nog de boot naar Blokzijl nemen.”

Veel fietsers en wandelaars genoten op die manier al van De Wieden. De varende taxi’s zijn ook een mooie aanvulling op de activiteiten bij het Bezoekerscentrum. Daar zijn tussen april en oktober ook bijna dagelijks vaarexcursies naar de hoogtepunten van De Wieden. Bovendien kunnen toeristen vanuit Sint Jansklooster de watertoren beklimmen en wandelingen over het laarzenpad en vlonderpad maken. Dat laatste pad is de afgelopen periode ook vernieuwd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.