abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vertrouwen in coalitie
Het kabinet kan aan de slag. Na de langste formatie ooit wordt dit het meest groene kabinet in de parlementaire geschiedenis. Het regeerakkoord heeft de titel 'Vertrouwen in de toekomst' meegekregen. Onze stelling luidt: Ik heb vertrouwen in de nieuwe coalitie.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Zorggroep Oude en Nieuwe Land, dat zich richt op ouderenzorg in de omgev...
RTV Meppel, RTV Drenthe en de Meppeler/ Steenwijker Courant van Boom reg...
Steenwijkerland

Zandsculpturen te bewonderen in het Kuinderbos

Geplaatst op dinsdag 25 juli 2017 11:26
  • © Harco

  • Zandsculpturen route Kuinderbos. © Harco

  • Zandsculpturen route in het Kuinderbos. © Harco

  • Zandsculpturen route in het Kuinderbos. © Harco

  • Zandsculpturen route in het Kuinderbos. © Harco

  • Zandsculpturen route in het Kuinderbos. © Harco

pinterestmail

Bant / Kuinre - Een nieuwe (tijdelijke) wandelroute is geopend in het Kuinderbos onder de naam 'Zandsculptuur route'.

Deze route van circa tweeënhalve kilometer lang brengt wandelaars door het Kuinderbos langs een aantal zandsculpturen die gemaakt zijn in kuubskisten van woudzand. Dit woudzand is gewonnen in Schoterveld ten behoeve van natuurontwikkeling. De sculpturen zijn gemaakt in het teken van 75 jaar Noordoostpolder.

De geschiedenis van de Noordoostpolder

In acht kisten langs de route zijn een aantal onderdelen van de geschiedenis van de Noordoostpolder uitgebeeld. Zo worden wandelaars op een kunstzinnige wijze geïnformeerd over hoe dit mooie stukje polderlandschap mogelijk is gemaakt.

Te zien zijn: Een mooie landkaart, de Urkers vissers, het dichten van het laatste gat in de dijk, de vondsten na de drooglegging, de greppelgravers voor de ontwatering, de mechanisatie, architectuur en het eiland Schokland.

De route

De route is goed begaanbaar voor jong en oud. Tussen de sculpturen door kan er worden genoten van al het moois dat het Kuinderbos te bieden heeft.

De route is bereikbaar met de auto en is te vinden vlak naast Schoterweg 5 in Bant. Vanuit Emmeloord bevindt het startpunt zich aan de linkerzijde van de Schoterweg net voor Manege Noordoostpolder.

Bij het startpunt is er parkeergelegenheid en de route wordt gemarkeerd door rode palen. Het startpunt is tevens het einde van de wandelroute. De wandelroute zal beschikbaar zijn zolang de sculpturen de weersomstandigheden weten te doorstaan.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.