abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Motorcross
Crossende motoren produceren veel lawaai. Dat bleek onlangs weer in Steenwijkerland, waar de motoren tot in het Kornputkwartier te horen waren. In Staphorst vechten omwonenden van een crossbaan vanwege de overlast de omgevingsvergunning voor de rechter aan. Onze stelling: Een keer per maand lawaai door een motorcross vind ik acceptabel.
dossiers
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
In Giethoorn wordt al jaren gediscussieerd over een gezamenlijke schooll...
Steenwijkerland

Zandsculpturen te bewonderen in het Kuinderbos

Geplaatst op dinsdag 25 juli 2017 11:26
  • © Harco

  • Zandsculpturen route Kuinderbos. © Harco

  • Zandsculpturen route in het Kuinderbos. © Harco

  • Zandsculpturen route in het Kuinderbos. © Harco

  • Zandsculpturen route in het Kuinderbos. © Harco

  • Zandsculpturen route in het Kuinderbos. © Harco

pinterestmail

Bant / Kuinre - Een nieuwe (tijdelijke) wandelroute is geopend in het Kuinderbos onder de naam 'Zandsculptuur route'.

Deze route van circa tweeënhalve kilometer lang brengt wandelaars door het Kuinderbos langs een aantal zandsculpturen die gemaakt zijn in kuubskisten van woudzand. Dit woudzand is gewonnen in Schoterveld ten behoeve van natuurontwikkeling. De sculpturen zijn gemaakt in het teken van 75 jaar Noordoostpolder.

De geschiedenis van de Noordoostpolder

In acht kisten langs de route zijn een aantal onderdelen van de geschiedenis van de Noordoostpolder uitgebeeld. Zo worden wandelaars op een kunstzinnige wijze geïnformeerd over hoe dit mooie stukje polderlandschap mogelijk is gemaakt.

Te zien zijn: Een mooie landkaart, de Urkers vissers, het dichten van het laatste gat in de dijk, de vondsten na de drooglegging, de greppelgravers voor de ontwatering, de mechanisatie, architectuur en het eiland Schokland.

De route

De route is goed begaanbaar voor jong en oud. Tussen de sculpturen door kan er worden genoten van al het moois dat het Kuinderbos te bieden heeft.

De route is bereikbaar met de auto en is te vinden vlak naast Schoterweg 5 in Bant. Vanuit Emmeloord bevindt het startpunt zich aan de linkerzijde van de Schoterweg net voor Manege Noordoostpolder.

Bij het startpunt is er parkeergelegenheid en de route wordt gemarkeerd door rode palen. Het startpunt is tevens het einde van de wandelroute. De wandelroute zal beschikbaar zijn zolang de sculpturen de weersomstandigheden weten te doorstaan.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.