abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Steenwijkerland

VVD: ‘College moet helpen bij realiseren snel internet’

Geplaatst op donderdag 17 augustus 2017 10:09
  • © NDC Mediagroep

pinterestmail

Steenwijk - De samenwerking tussen Rendo en CIF voor de aanleg van glasvezel wordt in een convenant vastgelegd.

Dat betekent dat er  glasvezel in het buitengebied van Steenwijkerland kan komen, als de vraagbundeling in het totale deelgebied minimaal 50% deelname oplevert. ‘Op welke manier wijze neemt het college zijn verantwoordelijkheid in de ondersteuning van deze vraagbundeling?’, vraagt de VVD-fractie zich af.

'Nu komt het er op aan!'

‘Welke plannen heeft het college voorbereid om het beschikbare budget in te zetten? En waarom hebben we nog niets gehoord van deze plannen’, vraagt Bram Harmsma in schriftelijke vragen aan het college. ‘De samenwerking van de partijen is nu definitief.  De sluitingstermijn is al over een paar maanden, dus nu komt het erop aan! ‘

Geld voor promotie

Tijdens de raadsvergadering van 13 september 2016 heeft de raad besloten om € 900.000 van de begrotingspost voor de realisatie van breedband die niet wordt gebruikt terug te boeken ten gunste van de algemene reserve vrij besteedbaar.  Daarnaast werd besloten dat een bedrag van € 100.000 beschikbaar komt om projectkosten (zoals promotie en communicatie) te dekken.
Harmsma: ‘De wethouder heeft aangegeven ‘alles op alles’ te zetten om de benodigde aansluitingen te halen. Het college is volgens ons mede verantwoordelijk voor het succes’.

Actieplan

Hij verwacht op korte termijn een actieplan voor promotie. ‘Het is heel belangrijk dat inwoners en ondernemers in de hele gemeente kunnen beschikken over snel internet. We hopen dat het college dat proces maximaal ondersteunt’.
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.