abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Energiedrankjes
Kinderartsen willen een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar. Veel klachten als rusteloosheid, vermoeidheid en hartritmestoornissen bij jonge patiënten blijken te worden veroorzaakt door deze pepdrankjes. Onze stelling: Energiedrankjes moeten verboden worden voor kinderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Ook in Steenwijkerland zijn op 21 maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen.
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijkerland

Financieel steuntje voor aanpassingen in huis

Geplaatst op donderdag 31 augustus 2017 18:11
  • © Standaardfoto

pinterestmail

Steenwijkerland- Stimuleringsregeling ´Lang zult u Wonen Steenwijkerland´ geeft ouderen vanaf 60 jaar of ouder een financieel steuntje in de rug om langer in hun eigen woning te kunnen blijven wonen.

Soms zijn er kleine aanpassingen in een huis nodig om het wonen op latere leeftijd makkelijker te maken.

Er kan een bijdrage aangevraagd worden voor huistechnologie (zoals een intercom of elektrische garagedeuren), aan voorzieningen in de badkamer (zoals het leggen van anti-slipvloertegels) of aan buitenverlichting met een lichtsensor.

Een volledig overzicht van de voorzieningen is te vinden op de website van de gemeente. Voor de ouderen die graag willen weten wat ze in huis kunnen aanpassen, zijn er huisadviseurs. Zij komen gratis bij de mensen thuis om advies te geven. Een advies kan telefonisch (0521 - 539 888 ) of via de mail aangevraagd worden bij Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.