abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Ledstrips bij stoplichten
Een van kleur veranderende ledstrip tussen de tegels moet wandelaars bij verkeerslichten attenderen of het licht op rood of groen staat. De lijn is bedoeld voor mensen die op hun telefoon kijken en daardoor het gewone verkeerslicht niet zien.
De ledstrip is zowel overdag als 's avonds goed te zien en wordt momenteel in diverse gemeenten getest om verkeersslachtoffers te voorkomen.
Onze stelling: Het is een prima idee ledstrips aan te brengen bij oversteekplaatsen voor voetgangers.
dossiers
Het onderzoek naar de moord op Halil Erol is nieuw leven ingeblazen, nad...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Zorggroep Oude en Nieuwe Land, dat zich richt op ouderenzorg in de omgev...
Steenwijkerland

Financieel steuntje voor aanpassingen in huis

Geplaatst op donderdag 31 augustus 2017 18:11
  • © Standaardfoto

pinterestmail

Steenwijkerland- Stimuleringsregeling ´Lang zult u Wonen Steenwijkerland´ geeft ouderen vanaf 60 jaar of ouder een financieel steuntje in de rug om langer in hun eigen woning te kunnen blijven wonen.

Soms zijn er kleine aanpassingen in een huis nodig om het wonen op latere leeftijd makkelijker te maken.

Er kan een bijdrage aangevraagd worden voor huistechnologie (zoals een intercom of elektrische garagedeuren), aan voorzieningen in de badkamer (zoals het leggen van anti-slipvloertegels) of aan buitenverlichting met een lichtsensor.

Een volledig overzicht van de voorzieningen is te vinden op de website van de gemeente. Voor de ouderen die graag willen weten wat ze in huis kunnen aanpassen, zijn er huisadviseurs. Zij komen gratis bij de mensen thuis om advies te geven. Een advies kan telefonisch (0521 - 539 888 ) of via de mail aangevraagd worden bij Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.