abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Staking bussen
Het streekvervoer gaat vanaf maandag opnieuw staken. Dit keer voor onbepaalde tijd. Onze stelling: Een of twee dagen staken kan, maar de onzekerheid over de periode zonder busvervoer is voor de reiziger onaanvaardbaar.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Mag basisschool ’t PuzzelsTuk in Tuk blijven of moet ze verhuizen naar...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Ook in Steenwijkerland zijn op 21 maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen.
Steenwijkerland

Accrete neemt peuterspeelzalen Steenwijkerland over

Geplaatst op maandag 18 september 2017 12:30
  • Het kantoor van SPS aan de Gasthuislaan in Steenwijk. © Google Streetview

pinterestmail

Steenwijkerland - Het bestuur van Stichting Peuterspeelzalen Steenwijkerland (SPS) draagt haar peuterspeelzalen en de organisatie ervan over aan Accrete Zwartsluis.

Komende weken wordt dit plan verder uitgewerkt. Per 1 januari 2018 vallen alle peuterspeelzalen onder de marktwerking van de kinderopvang. SPS zag zelf geen mogelijkheden om zich op deze markt te begeven en was dan ook gedwongen om op zoek te gaan naar een organisatie die de peuterspeelzalen over wilde nemen. 

Gwenda Bolding, voorzitter van het bestuur van SPS: "We zijn verheugd met deze overdracht. Accrete is een solide organisatie waar het belang van het kind voorop staat. Er is in kort tijdsbestek met veel lokale en regionale kinderopvang-partijen gesproken. Met deze overdracht zijn onze doelen: behoud van werkgelegenheid én kwaliteit, volledig bereikt. Daar zijn we blij mee."

Alle peuterspeelzalen en vaste medewerkers gaan over naar Accrete. Van een aantal locaties is de huur is opgezegd. Voor die lokaties wordt de komende tijd een alternatief gezocht. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.