abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vakantie
De kans is vrij groot dat volgende week flink zonnig verloopt. Daarbij komen de maxima mogelijk zelfs hoger uit dan deze week. Onze stelling: Vanwege het mooie weer blijven wij dit jaar tijdens de vakantie in Nederland.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Mag basisschool ’t PuzzelsTuk in Tuk blijven of moet ze verhuizen naar...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Ook in Steenwijkerland zijn op 21 maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen.
Steenwijkerland

Bier vloeit rijkelijk tijdens Oktoberfest

Geplaatst op zondag 8 oktober 2017 21:55
  • © Foto Bijzitter

  • © Foto Bijzitter

  • © Foto Bijzitter

  • © Foto Bijzitter

pinterestmail

Blokzijl - Het was een muzikaal weekend in Blokzijl om u tegen te zeggen. Vrijdagavond was het oergezellige korenfestival, zaterdag vloeiden honderden liters bier tijdens het Oktoberfest.

Bovendien maakte voorzitter Klaas Steenbeek van de organiserende stichting Events Blokzijl alvast de namen bekend voor het muziekfestival van volgend jaar. Maan, Ancora, Boef, Stuk TV, Jannes en 2 Brothers on the 4th Floor treden op 30 juni 2018 op in het voormalige Zuiderzeestadje.

Vrijdagavond waren de lokale koren uit Blokzijl uitgenodigd om zich te presenteren aan de plaatselijk bevolking. Het gemengd koor De Kolkklanken mocht het spits afbijten met hun nieuwe dirigente Nynke Poelsma. Hierna betrad Bloxy Music het podium. Na hun optreden werd afscheid genomen van hun tijdelijke dirigente Lucie de Lange. De Lange kan overigens wel blijven staan om het Koopmans Vrouwenkoor te dirigeren. Het slotstuk van de avond was voor rekening van het Groot Blokzijls Piratenkoor. De afterparty werd verzorgd door eveneens lokale artiesten, Hanneke Doze en Wim Louvet.

Het Oktoberfest vond zaterdagavond plaats in een bomvol feestpaviljoen. Het feest werd gehouden in een grotere tent dan vorig jaar. Daarom stond het feestpaviljoen niet op de Zeedijk, maar in het ruimere plantsoen op de Wortelmarkt. Natuurlijk horen bij een ouderwets bierfeest niet alleen lange tafels en bierpullen, maar ook lederhosen en dirndles. De stemming was vanaf het begin al opperbest en er was dan ook geen wanklank te horen. De muzikale avond werd verzorgd door de Tiroler partyband Solidair, die de sfeer er uitstekend in hield. Zelfs Duitse bezoekers bestempelden het Blokzijler Oktoberfest als 'supertoll'.

Muziekfestival 2018

Voorzitter Klaas Steenbeek maakte tijdens de avond de reeds vastgelegde artiesten voor het muziekfestival van 2018 bekend. Dit evenement vindt plaats op zaterdag 30 juni 2018 op het drijvende podium in de havenkolk. De volgende artiesten zijn al vastgelegd: Maan, Ancora, Boef, Stuk TV, Jannes en 2 Brothers on the 4th Floor. De bekendmaking van de artiesten werden met groot gejuich ontvangen in de feesttent.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.