abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Mag basisschool ’t PuzzelsTuk in Tuk blijven of moet ze verhuizen naar...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Ook in Steenwijkerland zijn op 21 maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen.
Steenwijkerland

Geslaagde afsluiting project 'water' op OBS de Voorpoort

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 09:05
  • © OBS de Voorpoort

  • © OBS de Voorpoort

  • © OBS de Voorpoort

  • © OBS de Voorpoort

  • © OBS de Voorpoort

pinterestmail

Vollenhove - Op OBS de Voorpoort vond vrijdag 9 maart de drukbezochte afsluiting plaats van het project “Water”.

Ruim 6 weken lang hebben de kinderen in de groepen 5 t/m 8 een onderzoeksvraag over “Water” uitgewerkt. Alle kinderen hebben aan hun ouders/opa’s/oma’s en andere belangstellenden gepresenteerd wat ze hebben onderzocht. De kinderen werkten in groepjes, die allemaal korte workshops en presentaties lieten zien,.

Alle presentaties hadden te maken hadden met hun onderzoeksvraag. Zo werd er gewerkt en geleerd over de opwarming van de aarde en het effect hiervan, er is gekeken naar het zuiveren van toiletwater, er werd onderzocht wat er wel of niet oplost in het toilet, er is gewerkt aan allerlei proefjes en nog veel meer. Er waren erg veel enthousiaste en betrokken bezoekers deze middag, die de kinderen veel gevraagd hebben over hun onderzoeken en de uitkomst hiervan.

Dit alles in het kader van onderzoekend leren, waar mee gewerkt wordt op OBS de Voorpoort. Onderzoekend leren stimuleert de nieuwsgierige houding bij kinderen. Kinderen gaan allen op hun eigen wijze aan het werk met onderzoeksvragen. Door het beantwoorden en presenteren van deze vragen, wordt er naast het ontdekken van nieuwe informatie, ook gewerkt aan de Daltonprincipes samenwerken, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.