abonneer nu
 
...
vinkje
DE STELLING
poll
Koopkracht
De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2017 met 0,5 procent gegroeid. Er werd echter een koopkrachtstijging van 1 procent voorspeld. In de plannen voor Prinsjesdag 2018 staat dat de koopkracht 1,5% stijgt. Onze stelling: ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’
...
dossiers
De voetbalkrant 2018 is een uitgave van de Opregte Steenwijker Courant e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
...
Steenwijkerland

Geslaagde afsluiting project 'water' op OBS de Voorpoort

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 09:05
  • © OBS de Voorpoort

  • © OBS de Voorpoort

  • © OBS de Voorpoort

  • © OBS de Voorpoort

  • © OBS de Voorpoort

mail

Vollenhove - Op OBS de Voorpoort vond vrijdag 9 maart de drukbezochte afsluiting plaats van het project “Water”.

Ruim 6 weken lang hebben de kinderen in de groepen 5 t/m 8 een onderzoeksvraag over “Water” uitgewerkt. Alle kinderen hebben aan hun ouders/opa’s/oma’s en andere belangstellenden gepresenteerd wat ze hebben onderzocht. De kinderen werkten in groepjes, die allemaal korte workshops en presentaties lieten zien,.

Alle presentaties hadden te maken hadden met hun onderzoeksvraag. Zo werd er gewerkt en geleerd over de opwarming van de aarde en het effect hiervan, er is gekeken naar het zuiveren van toiletwater, er werd onderzocht wat er wel of niet oplost in het toilet, er is gewerkt aan allerlei proefjes en nog veel meer. Er waren erg veel enthousiaste en betrokken bezoekers deze middag, die de kinderen veel gevraagd hebben over hun onderzoeken en de uitkomst hiervan.

Dit alles in het kader van onderzoekend leren, waar mee gewerkt wordt op OBS de Voorpoort. Onderzoekend leren stimuleert de nieuwsgierige houding bij kinderen. Kinderen gaan allen op hun eigen wijze aan het werk met onderzoeksvragen. Door het beantwoorden en presenteren van deze vragen, wordt er naast het ontdekken van nieuwe informatie, ook gewerkt aan de Daltonprincipes samenwerken, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. 

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...