abonneer nu
 
...
vinkje
DE STELLING
poll
Koopkracht
De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2017 met 0,5 procent gegroeid. Er werd echter een koopkrachtstijging van 1 procent voorspeld. In de plannen voor Prinsjesdag 2018 staat dat de koopkracht 1,5% stijgt. Onze stelling: ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’
...
dossiers
De voetbalkrant 2018 is een uitgave van de Opregte Steenwijker Courant e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
...
Steenwijkerland

Het haakvirus sloeg toe in Zonnekamp

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 11:43
  • © Karin Stins

mail

Steenwijk - In Zonnekamp in Steenwijk heeft een aantal dames van de Welfare en van de maandagochtend koffiegroep mee gehaakt voor de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Zij werden aangestoken door enthousiaste Crazy Ladies van de Zonnebloem uit Oldemarkt.

Naast het breien voor andere goede doelen (Rode Kruis, Dorcas, Leger des Heils) konden dankzij de sponsoring van garens de dames Kist, Huizinga en Gerards zes mooie dekens maken. Met deze zes erbij staat de teller in Leeuwarden,waar straks alle dekens te bewonderen zijn, op ruim 7100.

De deken wordt gepresenteerd in in Leeuwarden-Fryslân, dat dit jaar de culturele hoofdstad van Europa is. In het Guinness Book of Records staat het record nu op 8.000 dekens. De Friese poging mikt op 10.000. Dat zijn 8 miljoen kleine vierkantjes (granny squares) die samen maar liefst 5 voetbalvelden bedekken.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...