abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Kerstcadeau
Uit onderzoek onder de leden van branchevereniging Thuiswinkel.org blijkt dat webshops dit jaar meer groei verwachten in de weken voor Kerstmis dan in de weken voor Sinterklaas. Onze stelling: Ik geef mijn geliefden een cadeau tijdens kerst.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Steenwijkerland

Het haakvirus sloeg toe in Zonnekamp

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 11:43
  • © Karin Stins

pinterestmail

Steenwijk - In Zonnekamp in Steenwijk heeft een aantal dames van de Welfare en van de maandagochtend koffiegroep mee gehaakt voor de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Zij werden aangestoken door enthousiaste Crazy Ladies van de Zonnebloem uit Oldemarkt.

Naast het breien voor andere goede doelen (Rode Kruis, Dorcas, Leger des Heils) konden dankzij de sponsoring van garens de dames Kist, Huizinga en Gerards zes mooie dekens maken. Met deze zes erbij staat de teller in Leeuwarden,waar straks alle dekens te bewonderen zijn, op ruim 7100.

De deken wordt gepresenteerd in in Leeuwarden-Fryslân, dat dit jaar de culturele hoofdstad van Europa is. In het Guinness Book of Records staat het record nu op 8.000 dekens. De Friese poging mikt op 10.000. Dat zijn 8 miljoen kleine vierkantjes (granny squares) die samen maar liefst 5 voetbalvelden bedekken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.