abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Ook in Steenwijkerland zijn op 21 maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen.
Zorggroep Oude en Nieuwe Land, dat zich richt op ouderenzorg in de omgev...
Het onderzoek naar de moord op Halil Erol is nieuw leven ingeblazen, nad...
Steenwijkerland

Het haakvirus sloeg toe in Zonnekamp

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 11:43
  • © Karin Stins

pinterestmail

Steenwijk - In Zonnekamp in Steenwijk heeft een aantal dames van de Welfare en van de maandagochtend koffiegroep mee gehaakt voor de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Zij werden aangestoken door enthousiaste Crazy Ladies van de Zonnebloem uit Oldemarkt.

Naast het breien voor andere goede doelen (Rode Kruis, Dorcas, Leger des Heils) konden dankzij de sponsoring van garens de dames Kist, Huizinga en Gerards zes mooie dekens maken. Met deze zes erbij staat de teller in Leeuwarden,waar straks alle dekens te bewonderen zijn, op ruim 7100.

De deken wordt gepresenteerd in in Leeuwarden-Fryslân, dat dit jaar de culturele hoofdstad van Europa is. In het Guinness Book of Records staat het record nu op 8.000 dekens. De Friese poging mikt op 10.000. Dat zijn 8 miljoen kleine vierkantjes (granny squares) die samen maar liefst 5 voetbalvelden bedekken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.