abonneer nu
 
...
vinkje
DE STELLING
poll
Koopkracht
De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2017 met 0,5 procent gegroeid. Er werd echter een koopkrachtstijging van 1 procent voorspeld. In de plannen voor Prinsjesdag 2018 staat dat de koopkracht 1,5% stijgt. Onze stelling: ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’
...
dossiers
De voetbalkrant 2018 is een uitgave van de Opregte Steenwijker Courant e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
...
Steenwijkerland

Zorggroep Oude en Nieuwe Land verliest hoger beroep

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 15:30
  • Medewerkers Zorggroep protesteren bij gemeenteraad. © Wilbert Bijzitter

mail

Leeuwarden - Zorggroep Oude en Nieuwe Land moet van het Gerechtshof in Leeuwarden de transitievergoeding van 1,3 miljoen euro aan 122 ex-werknemers huishoudelijke zorg betalen.

Het Gerechtshof in Leeuwarden heeft dinsdag uitspraak gedaan in het door Zorggroep Oude en Nieuwe Land aangetekende hoger beroep. 

Medio 2017 ging de kantonrechter in Zwolle niet mee in het standpunt van ZONL dat er sprake is van overgang van onderneming dan wel opvolgend werkgeverschap. Het gaat hier om ex-werknemers van wie de meesten hun werk, cliënten en inkomen hebben behouden. De kantonrechter baseerde zijn uitspraak op de invulling van de cao VVT die medio 2016 van kracht werd.

Aanspraak vervalt

Hierop tekende ZONL hoger beroep aan. Zij vond daarbij steun van ActiZ, de brancheorganisatie. Het Gerechtshof geeft aan het oordeel van de kantonrechter in Zwolle te volgen. ZONL heeft zich te houden aan gemaakte cao-afspraken. Het Hof stelt ‘dat er niet in de cao staat dat de aanspraak vervalt bij ‘mogelijk’ baanbehoud, in welk juridisch jasje dan ook’.

Teleurgesteld

ZONL-bestuurder Frank Kodden: ‘We zijn teleurgesteld. De uitspraak gaat naar onze mening in tegen de bedoeling en achtergrond van de transitievergoeding. Dit raakt de gehele branche omdat bij wisseling van contracten na aanbesteding deze situatie zich kan herhalen. We ervaren dit als een niet goed afgehechte afspraak in de cao. We zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dit onbedoelde effect in de cao onder de aandacht te blijven brengen van brancheorganisaties en beleidsmakers.’

ZONL zal aan genoemde verplichtingen voldoen.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
13 Mar 2018 18:27
Cornelia ten tv
Gefeliciteerd met deze overwinning, oud medewerkers.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...