abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Kerstcadeau
Uit onderzoek onder de leden van branchevereniging Thuiswinkel.org blijkt dat webshops dit jaar meer groei verwachten in de weken voor Kerstmis dan in de weken voor Sinterklaas. Onze stelling: Ik geef mijn geliefden een cadeau tijdens kerst.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Steenwijkerland

Oldemarkter Fanfare herbergt veel kwaliteit en passie

Geplaatst op Tuesday 13 March 2018 17:02
  • Archieffoto van de Oldemarkter Fanfare. © Aangeleverde foto

pinterestmail

Oldemarkt In de sporthal van MFC Dalzicht in Oldemarkt werd zaterdag de jaarlijkse uitvoering van muziekvereniging Oldemarkter Fanfare gehouden. Het fanfareorkest begon onder leiding van dirigent Sipko Feikens het programma met de fanfare Nordic Fanfare and Hymn.

Daarna was het de beurt aan de slagwerkgroep, ook zij begonnen hun optreden met een speciaal door instructeur Wessel de Vries geschreven stuk. Dat de vereniging kwaliteit in huis heeft, bleek wel tijdens de uitvoering van het concertwerk Ross Roy dat met veel overtuiging gebracht werd. Dit gold ook voor de concertmars Fast Forward, deze pittige mars bood de muzikanten veel uitdagingen en die gingen ze moeiteloos aan. Fimmuziek past goed bij Oldemarkter Fanfare, getuige de uitvoering van een medley van de bekendste thema’s uit de filmserie Pirates of the Caribbean.

Solo-optreden

Na de pauze vervolgde het orkest het programma met Coldplay on Stage, een medley van drie bekende nummers van de groep Coldplay. Het orkest bracht een prima vertolking van de nummers Clocks, Lost en Viva la Vida. Een solo-optreden van een van de muzikanten mocht niet op het programma ontbreken. Onder begeleiding van het orkest gaf bassist Jan Ruurd Prakken een fraaie uitvoering van de bassolo The Jolly Chimney Sweep. Ook een modern tintje ontbrak niet: het nummer Havana van Camilla Cabello, dat nog altijd hoog in de hitlijsten staat, liet de zaal swingen. Bijzonder was het optreden van de slagwerkgroep tijdens de uitvoering van Sunday Bloody Sunday, waarbij het optreden werd gestart met een drumsolo door Tom de Vries.

Lichteffecten

De dans en show werden gezorgd door de minirettes, majorettes en twirlers. De minirettes en majorettes brachten een show met het thema Circus voor het voetlicht. Met deze show hopen ze binnenkort te scoren bij een majorettewedstrijd. De solisten van de twirlgroep lieten met hun solo-optredens zien dat de laatste tijd hard is gewerkt om de shows op een nog hoger niveau te krijgen. Het optreden van alle minirettes, majorettes en twirlers met speciale lichteffecten zorgde voor een mysterieus effect.

Als toegift van de avond speelde het orkest uit de Guus Meeuwis Trilogy het nummer ’t Dondert en het Bliksemt, volop meegezongen door het publiek.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.