abonneer nu
 
...
vinkje
DE STELLING
poll
Koopkracht
De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2017 met 0,5 procent gegroeid. Er werd echter een koopkrachtstijging van 1 procent voorspeld. In de plannen voor Prinsjesdag 2018 staat dat de koopkracht 1,5% stijgt. Onze stelling: ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’
...
dossiers
De voetbalkrant 2018 is een uitgave van de Opregte Steenwijker Courant e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
...
Steenwijkerland

Steenwijkerland met webapptool genomineerd voor ‘Gemeentepioniers award’

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 19:41
  • Via de app kun je reageren op stellingen. © Gemeente Steenwijkerland

mail

Steenwijk - De gemeente Steenwijkerland is een van de zes genomineerden voor de ‘Gemeentepioniers award 2018’. Steenwijkerland is genomineerd vanwege de webapptool die de gemeente gebruikt.

De webapptool maakt het mogelijk om heel snel een app te maken met als doel de inwoner te betrekken en te activeren.

Vijf gemeenten en één waterschap zijn door naar de finale. Tot en met 28 maart (12.00 uur) kan er gestemd worden via de website www.gemeentepioniers.nl.

Op 28 maart tijdens het VNG- Realisatie congres "Back to the Future" wordt de prijs uitgereikt aan het beste, meest innovatieve voorbeeld met social impact van het afgelopen jaar op het gebied van digitale dienstverlening bij de overheid.

In oktober is GemeentePioniers2.0 van start gegaan. Deze pioniers zijn de afgelopen periode het land doorgereisd om voorbeelden van vernieuwende digitale dienstverlening te bekijken.

Laagdrempelig

‘De webapptool is heel laagdrempelig, want de app hoeft niet perse gedownload te worden via de apple of google store en je kunt hem via een linkje gelijk gebruiken’, aldus GemeentePioniers2.0. ‘De webapptool is een mooi voorbeeld van een digitale innovatie om inwoners beter en sneller te informeren en meer te betrekken bij beleid van de gemeente’.

Direct betrekken bij raadsvergadering

Zo gebruikt de gemeente Steenwijkerland de ‘Raadsvergadering web-app’. Met deze app kun je als gemeente inwoners direct betrekken bij je raadsvergadering. Tijdens de raadsvergadering ontvangen inwoners stellingen via deze app waarop ze thuis vanaf de bank direct kunnen reageren. De resultaten worden met grafieken gepresenteerd via de beamer in de raadszaal waardoor de mening van de burger direct meegenomen kan worden in de besluitvorming.

Hoge respons

De gemeente is enthousiast over de respons; 80 inwoners reageerden binnen een uur op de stellingen en 300 inwoners reageerden voorafgaand aan de vergadering. ‘Dit was voor een eerste keer boven verwachting hoog’.

Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt.

www.informeer-betrek.nl

www.gemeentepioniers.nl

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...