abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Steenwijkerland

Aanleg glasvezel in buitengebied binnenkort van start

Geplaatst op dinsdag 10 april 2018 09:20
  • Edwin Hoving en Hannie van der Nat zijn de kartrekkers achter glasvezel. Daarom kregen zij van Thom de Vries en restaurant Geertien een dinerbon voor hun werk achter de schermen. © Julian de Rooij

pinterestmail

Steenwijkerland - De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied zijn in volle gang. Half juni van dit jaar starten de werkzaamheden in Steenwijkerland.

Wethouder Wim Brus: ‘De planning is rond en dat is goed nieuws voor de inwoners van ons buitengebied. De aanleg gebeurt in fasen. Als eerste is het gebied tussen Blokzijl en Giethoorn aan de beurt. Mooi dat de schop in de grond gaat en dat snel internet nu binnen handbereik is. Dat betekent een flinke plus voor ons buitengebied.’ Binnenkort krijgen inwoners van het buitengebied een brief van Glasvezel Buitenaf met meer informatie over de werkzaamheden.

Veel aanmeldingen

Eind vorig jaar kregen inwoners van het buitengebied in de Kop van Overijssel de mogelijkheid om zich aan te melden voor glasvezel. Meer dan 50% van de inwoners deed dat en dat percentage was nodig om glasvezel ook daadwerkelijk te kunnen aanleggen. Het gebied waarin aannemer Van Gelder Telecom aan de slag gaat, ligt verspreid over vijf gemeenten. De aanleg gebeurt daarom in fasen. Het eerste gebied bevindt zich in de gemeente Zwartewaterland. Daarna is het buitengebied tussen Blokzijl en Giethoorn aan de beurt. Het is de bedoeling dat half 2019 alle aansluitingen gerealiseerd zijn.

Inwoners van het buitengebied krijgen binnenkort een brief van Glasvezel Buitenaf met meer informatie over de werkzaamheden. Deze informatie én de actuele planning is ook te vinden op http://www.glasvezelbuitenaf.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.