abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Klimverbod op hunebedden
Er mag voortaan niet meer geklommen worden op de hunebedden bij Borger. Het Hunebedcentrum en Stichting Het Drentse Landschap hebben dit weekend een verbodsbord geplaatst. De reden? Het klimmen op hunebedden zou ‘weinig respectvol’ en ‘gevaarlijk’ zijn. Een hunebed is volgens het museum en de stichting namelijk geen klimrek, maar een grafmonument.

Onze stelling: Het klimverbod op hunebedden moet gelden voor alle hunebedden in Drenthe, dus ook voor de hunebedden in Diever en Havelte.
dossiers
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Mag basisschool ’t PuzzelsTuk in Tuk blijven of moet ze verhuizen naar...
Steenwijkerland

Flamingo gespot in de Weerribben

Geplaatst op donderdag 3 mei 2018 17:11
  • © Peter Kesler

pinterestmail

Wetering - In de Weerribben is woensdagavond een flamingo gespot. De vogel werd gespot tussen Wetering en Nederland. Henk Kesler zette de flamingo op de gevoelige plaat.

Navraag bij boswachter Egbert Beens van Staatsbosbeheer leert dat het een Chileense flamingo betreft. ‘Waarschijnlijk een ontsnapt exemplaar’, schat Beens. De boswachter heeft de flamingo zelf ook nog alleen maar gezien van de foto van Kesler. ‘Dus ik weet ook niet of het dier geringd is.’ De Chileense flamingo komt voor in de zuidelijke helft van Zuid-Amerika in de Andes, met name van centraal Peru tot Tierra del Fuego tot zuidelijk Brazilië, Uruguay en centraal Argentinië.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.