abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over lokale drugsoverlas...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Steenwijkerland

Flamingo gespot in de Weerribben

Geplaatst op donderdag 3 mei 2018 17:11
  • © Peter Kesler

pinterestmail

Wetering - In de Weerribben is woensdagavond een flamingo gespot. De vogel werd gespot tussen Wetering en Nederland. Henk Kesler zette de flamingo op de gevoelige plaat.

Navraag bij boswachter Egbert Beens van Staatsbosbeheer leert dat het een Chileense flamingo betreft. ‘Waarschijnlijk een ontsnapt exemplaar’, schat Beens. De boswachter heeft de flamingo zelf ook nog alleen maar gezien van de foto van Kesler. ‘Dus ik weet ook niet of het dier geringd is.’ De Chileense flamingo komt voor in de zuidelijke helft van Zuid-Amerika in de Andes, met name van centraal Peru tot Tierra del Fuego tot zuidelijk Brazilië, Uruguay en centraal Argentinië.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.