abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Motorcross
Crossende motoren produceren veel lawaai. Dat bleek onlangs weer in Steenwijkerland, waar de motoren tot in het Kornputkwartier te horen waren. In Staphorst vechten omwonenden van een crossbaan vanwege de overlast de omgevingsvergunning voor de rechter aan. Onze stelling: Een keer per maand lawaai door een motorcross vind ik acceptabel.
dossiers
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
In Giethoorn wordt al jaren gediscussieerd over een gezamenlijke schooll...
Steenwijkerland

Flamingo gespot in de Weerribben

Geplaatst op donderdag 3 mei 2018 17:11
  • © Peter Kesler

pinterestmail

Wetering - In de Weerribben is woensdagavond een flamingo gespot. De vogel werd gespot tussen Wetering en Nederland. Henk Kesler zette de flamingo op de gevoelige plaat.

Navraag bij boswachter Egbert Beens van Staatsbosbeheer leert dat het een Chileense flamingo betreft. ‘Waarschijnlijk een ontsnapt exemplaar’, schat Beens. De boswachter heeft de flamingo zelf ook nog alleen maar gezien van de foto van Kesler. ‘Dus ik weet ook niet of het dier geringd is.’ De Chileense flamingo komt voor in de zuidelijke helft van Zuid-Amerika in de Andes, met name van centraal Peru tot Tierra del Fuego tot zuidelijk Brazilië, Uruguay en centraal Argentinië.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Steenwijker Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.